Pedichiura perfectă – Iată cum o poți obține singură acasă!

AJFP Vâlcea aduce precizări cu privire la NOUA DECLARAȚIE UNICĂ - formularul 212
AJFP Vâlcea informează: Au fost suplimentate documentele acceptate pentru aprobarea înregistrării de la distanță, în SPV
03/06/2020
Ludovic Orban a avut o convorbire telefonică cu Prințul moștenitor al Emiratului Abu Dhabi, Șeicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan
03/06/2020

Mai sunt doar câteva zile până vine din nou vara mult visată! În pragul sezonului estival, este bine să îți hidratezi pielea, părul și, nu în ultimul rând, să îți îngrijești unghiile, pentru a fi admirată de cei din jur! De asemenea, nu trebuie să uiți cât este de important să te expui treptat la razele solare și niciodată fără a folosi o cremă cu factor de protecție ridicat, pentru a evita arderea pielii sau îmbătrânirea ei prematură.

Cât despre îngrijirea unghiilor, acestea au nevoie de atenție sporită, pentru a te asigura că sunt pregătite să strălucească în noile tale sandale chic sau în perechea favorită de șlapi pentru damă pe plajă. Dacă ai rezolvat și această problemă, nu îți rămâne altceva de făcut decât să mergi la mare și să te bucuri de soare!

Dacă nu ai apucat încă să îți faci o programare la salon, iar vacanța bate la ușă și ești nevoită să te descurci singură, află mai jos care sunt cei mai importanți 4 pași pentru a avea o pedichiură perfectă.

Iată ce trebuie să faci pentru a obține pedichiura perfectă:

1. Exfolierea pielii

Acest prim pas elimină celulele moarte de pe suprafața epidermei. Pentru această operațiune, este indicat să folosești, pe lângă piatra ponce pentru călcâie și extremități, un gomaj fin din săruri și ulei de măsline, care îți va catifela pielea.

2. Hidratarea

După ce ai efectuat prima procedură, aplică o cremă emolientă și așteaptă până când aceasta s-a absorbit complet pentru a continua. Alternativ, poți folosi unt de corp, dacă nu ai un produs special pentru picioare, deoarece pielea tălpilor este mai groasă comparativ cu cea de pe corp.

3. Tăierea corectă a unghiilor

Tăierea unghiilor de la picioare este o sarcină nu tocmai facilă și te poate pune în încurcătură dacă nu ai mai făcut asta singură până acum. Este foarte important să le tai drept, nu rotunjit, cu mișcări treptate, pentru a evita încarnarea acestora. De asemenea, este foarte important să nu faci mișcări bruște, pentru că te poți înțepa sau chiar tăia și, în această situație, o eventuală infecție poate apărea. Ideal este să le lași mai scurte, pentru a menține igiena picioarelor, mai ales că, purtând sandale sau șlapi, praful fin se poate strecura cu ușurință sub ele. După ce le-ai tăiat, le poți da formă cu o pilă.

4. Aplicarea ojei sau a unui lac protector

Ultimul pas, fără de care pedichiura nu ar fi completă, este și cel mai migălos și cel care necesită timp, așa că ar fi bine să te asiguri că nu te grăbești să pleci nicăieri. Pentru rezultate bune, poți folosi un despărțitor de degete sau, dacă nu ai unul la îndemână, utilizează bețișoare de urechi pentru a îndepărta excesul de ojă, după ce ai aplicat-o cu atenție dinspre interior spre colțurile exterioare. Dacă te grăbești, folosește un lac incolor ca să fii sigură că nu se va observa că nu s-a uscat uniform.

Aceștia sunt pașii esențiali pentru a obține pedichiura perfectă la tine acasă, procedură care poate deveni parte din ritualul tău de răsfăț săptămânal și care te va scăpa de grija programărilor la salonul de înfrumusețare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.