Te pregătești pentru vacanța la mare? Iată 5 lucruri care NU trebuie să îți lipsească din bagaj!

Centenar Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”: sprijin pentru performanţa elevilor
10/06/2020
Patronatele din turism intenționează să acționeze Guvernul în instanță pentru subminarea economiei naționale
11/06/2020

Vara își face simțită prezența și gândul te poartă instant pe o plajă însorită, cu o băutură rece și prietenii aproape. Ce poate fi mai frumos decât un răsărit alături de persoana iubită sau un apus, un foc de tabără și valurile care se aud pe fundal?

Marea are o energie aparte și, în fiecare an, pare un ritual întreg procesul de pregătire al vacanței către această destinație. Însă, toată buna dispoziție poate dispărea atunci când ajungi în camera de hotel și îți dai seama că ai uitat să iei încărcătorul telefonului, periuța de dinți sau un pulover mai gros pentru serile târzii pe plajă. Dar anul acesta îți vei face o listă și o vei și respecta. 

Iată care sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le iei cu tine!

  1. Produse de îngrijire – periuța și pasta de dinți, loțiunile de plajă, cele de corp, gelul de duș, șamponul, crema depilatoare sau orice alte cosmetice folosești. Nu uita de prosoape: unul pentru față, unul pentru corp, unul pentru păr, unul pentru picioare și încă unul pentru plajă.
  1. Haine subțiri – cel mai important, costumul de baie. Cel mai bine este să ai două, pentru ca unul să rămână de rezervă sau de schimb, în cazul în care primul se deteriorează din diverse motive. Mai mult, îți poți planifica ținutele pe zile, pentru ca, astfel, să îți iei doar hainele de care ai nevoie.
  2. Haine groase – chiar dacă mergi la mare, seara, temperatura scade destul de mult. Așadar, e bine să ai cu tine două perechi de pantaloni mai groși, tip jeans și două pulovere sau o jachetă pe care să le folosești în timpul plimbărilor nocturne. Se spune că, noaptea, apa mării este mai caldă, chiar dacă afară este rece, așa că lasă și costumul de baie pe dedesubt atunci când ieși, cine știe, poate anul acesta vei face și o baie sub clar de lună.
  3. Încălțăminte – niciodată nu este suficientă, așa că cel mai bine este să pleci pregătită. Dincolo de papuci și sandale, o pereche de pantofi sport este binevenită. Însă, dacă încălțămintea este voluminoasă și nu mai ai loc în bagaj, la un click distanță găsești o gamă bogată de pantofi de damă ieftini și buni, dintre care îți poți alege câteva modele numai bune de purtat seara pe faleză. În plus, comandând online, produsele pot ajunge la tine oriunde ai fi, chiar și direct în camera de hotel.  
  4. Electronice – fie că este vorba despre o cameră foto, un telefon, o tabletă, un laptop sau despre orice alt gadget vrei să iei cu tine în vacanță, este bine să ai la îndemână și încărcătoarele aferente. Nu uita nici de pericolul expunerii la soare pentru aceste device-uri. Temperaturile ridicate pot face ca ecranul smartphone-ului tău să devină instabil sau bateria să explodeze. Este important să ții aceste obiecte la umbră, într-o pungă sigilată, care să le protejeze de umiditate, de nisip sau de crema de plajă.

În concluzie, vara abia a început, iar marea te așteaptă de anul trecut. Dacă dorul te poartă către plajă, dincolo de bagaje, nu uita să iei cu tine cei mai buni prieteni, pentru că, avându-i aproape, nu-ți va lipsi nimic.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.