Un bărbat din Rovinari a fost găsit de jandarmi într-o grotă, pe traseul montan Păușa-Stănișoara

Mircia Gutău urează succes elevilor din Râmnicu Vâlcea care vor susţine Evaluarea Naţională
13/06/2020
România Reciclează din nou!
15/06/2020

Duminică, 14 iunie 2020, în jurul orei 12.30, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara, a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.

După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară.

Întrebat de prezența lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întotdeauna hrană.

Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit 2 pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor  și acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital.

În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă. La fața locului s-au deplasat și doi agenți de poliție din cadrul Poliției Călimănești pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.