Ce trebuie să schimbi vara aceasta în casa din Vâlcea? Află de aici planul de renovare!

Se deschide Ştrandul Ostroveni – tarifele rămân neschimbate
15/06/2020
Mircia Gutău, despre ”Vulpiţa” şi ”Viorel” ai politicii de la Râmnic
16/06/2020

În cazul în care ţi-ai amenajat casa în urmă cu mai bine de 5 ani, trebuie neapărat că vara aceasta să faci unele modificări în ceea ce priveşte aspectul locuinţei. Dacă nu ştii de unde să începi şi unde să te opreşti cu renovarea căminului, urmăreşte cu atenţie planul de mai jos, care se potriveşte de minune tuturor tipurilor de case.

Este esenţial să întreţii şi să recondiţionezi constant casa pentru că aceasta să rămână la modă, conform ultimelor tendinţe în materie de design. Este necesar să investeşti o sumă destul de mare, mai ales dacă îţi doreşti ca rezultatul final să fie unul demenţial.

Iată cum trebuie să renovezi casa în această vară:

• Văruieşte

Dacă nu ai mai văruit pereţii camerelor de mai bine de 5 ani, trebuie neapărat să faci acest lucru, mai ales dacă adori nuanţele de alb care învăluie în mod unic zidurile casei. Această culoare îşi schimba nuanţa în timp, se îngălbeneşte, motiv pentru care este stringent să vopseşti din nou toate încăperile casei. În cazul în care ai copii mici, nu mai trebuie să stai pe gânduri, ci este necesar să alegi o nuanţă jucăuşă pentru camera acestora.

• Schimbă mobila

Atât obiectele din sufragerie, cât şi mobila pentru dormitor îşi pierd din farmec o dată cu trecerea anilor. Dacă nu mai eşti mulţumit de aspectul mobilierului din casă, vorbeşte cu un designer de interior care să te ajute să alegi cea mai bună variantă pentru întreaga locuinţă. Dacă îţi doreşti un cămin unic, modern şi demn de aprecieri, trebuie să iei în calcul şi această etapă de renovare.

• Redecorează

În momentul în care înlocuieşti mobilierul, automat şi decoraţiunile trebuie schimbate, pentru a se potrivi cu aspectul general al locuinţei. Astfel, dacă ai ales să mobilezi casa în stil vintage, îţi poţi îndrepta atenţia spre ornamente cu aspect retro, uşor învechit, care te duc cu gândul la anii ’80. Este indicat ca acestea să aibă nuanţe de auriu, argintiu sau cupru şi să fie realizate din materiale precum piatră, metal sau sticlă.

• Personalizează

În cazul în care simţi că locuinţa ta este lipsită de personalitate, încearcă să-ţi pui amprenta asupra fiecărui colţ al căminului. Alege să împodobeşti pereţii cu tot felul de citate despre iubire şi familie, să aşezi în cui portrete cu cei mai dragi oameni din viaţa ta şi să adaugi pete de culoare oriunde crezi că este nevoie. Casa trebuie să reprezinte refugiul tău, locul în care îţi găseşti liniştea şi în care te regăseşti.

În cele din urmă, ai răbdare, nu te grăbi cu renovările şi încearcă să alegi doar produse de calitate, pentru a nu regreta pe urmă alegerile făcute. Consultă-te cu specialişti în domeniu şi reţine sfaturile lor, mai ales dacă visezi că locuinţa ta să fie asemenea celor din revistele de design interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.