COVID-19: 28 de cazuri confirmate pozitiv în Centrul de îngrijire și asistență Zătreni

Opt capodopere ale cinematografiei românești, în premieră la Digi24
05/07/2020
Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea informează
07/07/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 24 august 2020

Urmarea a depistării unui număr de 28 de cazuri pozitive cu SARS – CoV-2 din cadrul Centrului de îngrijire și asistență Zătreni, din cadrul DGASPC Vâlcea), Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică.

Toți pacientii pozitivi sunt beneficiari ai centrului mai sus menționat și au fost testați conform metodologiei elaborate de INSP –CNSCBT.

Personal medical din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se va deplasa în centrul de îngrijire în vederea  evaluării stării pacienților.

În urma triajului clinic beneficiarii pozitivi vor fi internați în spitalele dedicate SARS-CoV-2 în funcție de forma  clinică.

Beneficiarii pozitivi asimptomatici vor fi relocați într-un pavilion separat de beneficiarii negativi și vor fi monitorizați de către un medic în specialitate Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Menționăm că Centrul de îngrijire și asistență Zătreni are personal medical și auxiliar propriu (1 medic, 13 asistenți medicali, 39 infirmiere).

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.