Vâlcea pe locul doi la examenul național de definitivare în învățământ

COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 3 august 2020
03/08/2020
Restricție de circulație pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea – DN7, pentru lucrări de montare parapet
04/08/2020
ISJ Vâlcea informează: rezultate înregistrate la simularea probelor scrise la examenul de bacalaureat 2021

Rezultatele finale la examenul național de definitivare în învățământ situează  județul Vâlcea pe locul al II-lea la nivel național, cu o rată de promovare de 84,95%

Astăzi, 3 august 2020, au fost publicate rezultatele finale la examenul de definitivat pentru cei 93 de candidați care au susținut acest examen.

Rata de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ la nivel național este de 72,45%. În județul Vâlcea, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare este 84,95%, județul nostru situându-se pe locul al II-lea la nivel național. Trei dintre candidați au obținut media 10.00 (zece).

La nivelul județului Vâlcea examenul s-a desfășurat în centrul organizat la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea. S-au înscris 116 candidați, din care s-au prezentat la examen 106, iar dintre aceștia 13 s-au retras din examen, solicitând anularea lucrării. Nu au fost candidați eliminați din examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.