Vâlcea pe locul doi la examenul național de definitivare în învățământ

COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 3 august 2020
03/08/2020
Restricții de circulație Brezoi și Corbu
Restricție de circulație pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea – DN7, pentru lucrări de montare parapet
04/08/2020
Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea readuce în atenţia cetăţenilor instrumentele pe care le pot utiliza

Rezultatele finale la examenul național de definitivare în învățământ situează  județul Vâlcea pe locul al II-lea la nivel național, cu o rată de promovare de 84,95%

Astăzi, 3 august 2020, au fost publicate rezultatele finale la examenul de definitivat pentru cei 93 de candidați care au susținut acest examen.

Rata de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ la nivel național este de 72,45%. În județul Vâlcea, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare este 84,95%, județul nostru situându-se pe locul al II-lea la nivel național. Trei dintre candidați au obținut media 10.00 (zece).

La nivelul județului Vâlcea examenul s-a desfășurat în centrul organizat la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea. S-au înscris 116 candidați, din care s-au prezentat la examen 106, iar dintre aceștia 13 s-au retras din examen, solicitând anularea lucrării. Nu au fost candidați eliminați din examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.