Află CUM poți reduce cheltuielile ce țin de întreținerea locuinței în Vâlcea!

Conferință de presă la CJ Vâlcea: proiect de dezvoltare a unui sistem unitar de management al calității
12/08/2020
Comunicare online cu AJOFM Vâlcea
12/08/2020

În contextul actual, tot mai mulți români aleg traiul la țară sau se mută la curte, renunțând la apartamentele înghesuite. Pandemia a schimbat prioritățile celor care își caută o locuință, iar confortul și autonomia casei au devenit criterii pe care mulți români încep să le ia în calcul.  

În Vâlcea și în întreaga țară, proprietarii de locuințe pot beneficia de ajutor de la stat pentru a-și eficientiza energetic locuințele, în acord cu prioritățile UE, așa că, dacă aveai rețineri în ceea ce privește bugetul, nu trebuie să îți mai faci griji din acest punct de vedere. Acum, poți să faci toate schimbările necesare pentru a te bucura de confort și de facturi mai mici.

Iată 4 metode prin care poți economisi lunar banii de întreținere a locuinței:

1. Izolarea pereților exteriori

Aproape o treime din căldura unei locuințe se pierde din cauza pereților sau a acoperișului fără izolație, motiv pentru care este recomandat să îți izolezi termic casa. Această operațiune este acoperită de ajutorul de stat oferit de Ministerul Mediului, așa că ai tot sprijinul necesar, cu condiția să demonstrezi, printr-un audit energetic, eficiența acesteia pentru consumul lunar al locuinței.

2. Instalarea unei centrale proprii de încălzire

În condițiile actuale, în care rețelele de termoficare pierd tot mai mulți clienți anual, costurile instalării unei centrale proprii de încălzire sunt considerabil mai reduse decât cele presupuse de racordarea la o rețea termică costisitoare și nesatisfăcătoare pe termen lung. 

De cele mai multe ori, agentul termic se pierde din cauza instalației vechi, așa că, atunci când vine factura, plătești mai mult decât consumi. Centrala termică, în schimb, permite contorizarea exactă a consumului lunar. Pentru a avea apă caldă la discreție, dă click aici și vezi ce tip de boiler ți se potrivește. Astfel, vei putea estima bugetul necesar pentru o astfel de investiție. 

În plus, costurile de instalare a centralei sunt acoperite de subvenția oferită de stat pentru eficientizarea energetică a caselor, prin urmare vei recupera o parte din cheltuieli și vei dobândi și independență energetică.

3. Montarea unor geamuri termopan

Geamurile termopan mențin temperatura din interiorul locuinței și, astfel, se vor reduce și costurile pentru căldură în timpul iernii. În plus, acestea sunt mai rezistente la uzură și nu se sparg la fel de ușor ca cele obișnuite, ceea ce te va scăpa de o grijă în plus.

4. Energia verde

Energia solară și cea eoliană sunt tot mai populare în prezent, deoarece sunt esențiale pentru protejarea mediului înconjurător și îți pot asigura independența față de furnizorii de energie electrică sau termică din țară. 

Preocuparea pentru mediu a determinat apariția pe piață a multor producători de panouri solare, care au oferte extrem de competitive. Costurile de instalare a acestora sunt și ele acoperite de subvențiile de la stat, așadar, e momentul să faci această schimbare, dacă vrei să te bucuri de facturi reduse!

***

Aceste patru metode prin care poți reduce costurile de întreținere a casei implică o planificare și un calcul riguros al bugetului, însă, din fericire, vâlcenii pot beneficia de sprijin financiar și, astfel, se vor putea bucura de facturi de întreținere mai mici decât cele din prezent. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.