1 milion de start-upuri noi la nivel european

”Maratonul NePădurilor” prin zone din județele Vâlcea și Alba în care pădurile au fost tăiate
03/10/2020
CEDO: În 2020, România a fost obligată să plătească despăgubiri mai mari decât în toți ultimii zece ani la un loc
Despăgubiri istorice stabilite de CEDO: România obligată să plătească peste 15 milioane de euro
03/10/2020

Victor Negrescu

Raportul alternativ al europarlamentarului Victor Negrescu privind noua strategie pentru IMM-uri a fost aprobat: solicitare pentru crearea a 1 milion de start-upuri noi la nivel european 

Raportul alternativ al europarlamentarului Victor Negrescu privind noua strategie europeană pentru IMM-uri a fost aprobat cu o largă majoritate de către Comisia pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, fiind principalii angajatori din Uniunea Europeană. Din păcate, pandemia a avut un impact negativ major asupra IMM-urilor europene. De aceea este necesar un răspuns clar și consistent pentru a salva aceste companii și sprijini activ antreprenoriatul la nivel european. Raportul meu alternativ solicită Comisiei Europene, ca în perspectiva viitoarei strategii europene pentru IMM-uri, să vină cu măsuri eficiente, personalizate și adaptate diferitelor regiuni și sectoare. Documentul conține o propunere esențială pentru care mă voi lupta în perioada următoare, preluată din dialogul cu mediul de afaceri din România, de a finanța crearea a 1 milion de noi start-upuri la nivel european” a explicat europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Opinia formulată de eurodeputatul social democrat solicită printre altele Comisiei Europene crearea unui program de finanțare la nivel european dedicat creării a 1 milion de start-upuri noi, dezvoltarea unei scheme de sprijin personalizat și a unui birou unic european pentru IMM-uri, susținerea educației antreprenoriale și a tinerilor antreprenori dar și soluții specifice pentru IMM-urile din sectorul cultural și creativ, turism, sport și media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.