Iată 5 destinații de vacanță incredibile unde trebuie să ajungi cel puțin o dată-n viață!

Noile modele iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 și iPhone 12 mini – la Vodafone
28/10/2020
Prefectura Vâlcea informează: au fost finalizate ședințele de constituire a consiliilor locale din județ
03/11/2020

Călătoriile în jurul lumii au un efect extraordinar asupra stării de spirit a unui om, de aceea este extrem de important ca cel puțin o dată pe an să-ți propui să vizitezi o destinație unde nu ai mai fost până acum. Călătoriile îți oferă o nouă perspectivă, te ajută să descoperi oameni noi și culturi diferite, provocându-te să te descurci în situații neprevăzute.

Iată 5 destinații uluitoare pe care trebuie neapărat să le vizitezi cel puțin o dată-n viață:

1. Ohrida, Macedonia

Aflat în Nordul Macedoniei, Ohrida este un oraș extraordinar de frumos, cu străduțe înguste de piatră, case pitorești și monumente vechi deosebite. Situat pe marginea lacului cu același nume, Ohrid a primit interesanta denumire de Ierusalimul din Balcani, acolo fiind ridicate 365 de biserici, fiecare dintre ele reprezentând câte o zi din an. Orașul datează din timpuri străvechi, încă din secolul al VI-lea d.Hr., și are o istorie tumultoasă, fiecare popor care s-a stabilit aici (bulgari, turci, albanezi musulmani și creștini, sârbi) lăsându-și amprenta asupra pitorescului oraș.

2. Rovinj, Croația

Este dificil să alegi un singur oraș din Croația ca destinație favorită deoarece această țară are nenumărate locații absolut fabuloase. Rovinj reprezintă principala atracție din peninsula Istria și este un oraș de care cu siguranță te vei îndrăgosti. Aflat în nordul Mării Adriatice, este un loc care va uimi și cel mai pretențios călător, fiind potrivit atât pentru a face plajă pe niște nisipuri superbe, cât și pentru vizite culturale. Și dacă tot ajungi în această țară minunată, este păcat să nu vizitezi și Dubrovnik, Poreč, Trogir și multe alte orășele extrem de pitorești. Așadar, alege Croația-următoarea ta destinație de vacanță și cu siguranță nu vei regreta!

3. Malé, Maldive

Capitala Insulelor Maldive, Malé reprezintă o combinație spectaculoasă de lagune de nisip, plaje albastre, palmieri maiestuoși și recife subacvatice, așadar trebuie neapărat să pui acest oraș pe lista ta de vizitat. Poți beneficia de cele mai bune tratamente de spa, îți poți bea șampania pe muzică de jazz sau poți admira apusul alături de jumătatea ta. Malé reprezintă destinația perfectă pentru cupluri, locația de unde te vei întoarce cu amintiri de neuitat.

4. Mont Saint-Michel, Franța

Situat în Nord-Vestul Franței, Normandia, în Golful Saint Malo, muntele Saint-Michel este o locație importantă pentru Franța, reușind să fie unicul loc pe care armatele engleze nu l-au cucerit pe perioada Războiului de 100 de ani. Pe acest munte este construită o mănăstire fortificată și aici are loc un fenomen interesant de flux și reflux: în timpului fluxului devine insulă, iar în timpul refluxului se transformă în peninsulă de nisip. Ai ce vizita și prin împrejurimi, așadar Mont Saint Michel este o destinație de neratat, un loc care trebuie neapărat vizitat cel puțin o dată-n viață.

5. Lucerna, Elveția

Considerat cel mai frumos oraș din Elveția, Lucerna este un loc absolut superb. Înconjurat de munți, situat pe malul lacului, Lucerna te așteaptă s-o admiri la pas, pe străduțele pitorești și canalele de apă. Te poți plimba cu barca și admira celebrul Pod Chapel sau poți urca pe muntele Pilatus, de unde panorama fantastică îți taie respirația. Lucerna are multe de oferit, așadar nu trebuie să-l ocolești.

În concluzie, atunci când îți plănuiești următoarea ta destinație de vacanță, ia în considerare și aceste locații absolut magnifice pentru că nu vei regreta nicio clipă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.