Casă afectată de un incendiu izbucnit la Lădești, în satul Măldărești

Elaborare Studiu de Fezabilitate la Obiectivul Pod pe DN7 km 239 + 376
Primarul Mircia Gutău: Guvernul PNL dă dovadă de largheţe pe banii altora
04/11/2020
Prima gamă de suplimente alimentare Aslavital lansată de Zentiva România
04/11/2020

imagine - ARHIVĂ

Miercuri, 4 noiembrie 2020, la ora 02.25, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă ne locuită în localitatea Lădești, sat Măldărești.

Până la stingerea incendiului, au ars: casa de locuit, construită din zidărie cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  60 metri pătrați și o anexă, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătrați.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 35 situații de protecție a comunități: 32 misiuni de informare preventivă; 2 transporturi de persoane și o misiune de decontaminare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.