Râmnicu Vâlcea: situaţie sub control la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni

Profesorul Ion Soare a plecat în lumea celor drepți
05/11/2020
Două școli din Alunu și Laloșu au obținut calculatoare prin programul Dăm Click pe România 2020
07/11/2020
Seniorii şi personalul de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni s-au vaccinat anti Covid 19

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni

În ultima perioadă, 30 de beneficiari din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni au fost depistaţi pozitivi la COVID-19, fapt care a determinat, conform protocoalelor în vigoare, crearea unui sector ”roşu”, complet izolat, în care să fie îngrijiţi. Dintre aceştia, 6 persoane au ieşit din izolare începând de ieri, 4 noiembrie, o persoană este internată la Spitalul Judeţean la Secţia ATI, o alta, cu simptome mai severe, este sub tratament cu oxigen în cadrul instituţiei, iar celelalte sunt asimptomatice sau cu manifestări uşoare.

În conformitate cu indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică, asistenţa medicală în sectorul ”roşu” este asigurată la acest moment, în sistemul de izolare temporară specific centrelor rezidenţiale, de către o asistentă medicală – persoană depistată pozitiv, dar complet asimptomatică – ce va ieşi din tură începând de mâine (urmând a fi înlocuită de o altă asistentă medicală) şi care a fost ajutată permanent de 4 infirmiere.

Celelalte persoane vârstnice din cadrul CPV beneficiază în sectorul ”verde” de serviciile a 3 asistente medicale; la acest moment, Căminul găzduieşte un total de 53 de vârstnici.

În vederea asigurării celor mai bune condiţii beneficiarilor acestei instituţii, în baza Ordinului nr. 905/2020 al Ministerului Sănătăţii a fost angajată de săptămâna trecută încă o asistentă medicală, care a fost alocată sectorului ”verde”. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face toate demersurile pentru ţinerea sub control a situaţiei la Căminul pentru Persoane Vârstnice din subordine şi pentru intrarea, cât mai rapid, în normalitate.

Mircia GUTĂU,
Primar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.