Tulcean rătăcit în Munții Cozia, găsit de jandarmi și salvamontiști

Casă afectată de un incendiu izbucnit în Horezu
16/11/2020
Polițiștii vâlceni continuă acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus
16/11/2020

În seara zilei de duminică, 15 noiembrie 2020, un bărbat în vârstă de 59 de ani, care s-a rătăcit în Munții Cozia, a fost găsit de către jandarmii montani din Călimănești  și salvamontiști după o oră și jumătate de la solicitarea ajutorului. 

Bărbatul din județul Tulcea venit în stațiunea Călimănești în concediu de odihnă, a luat la pas cărările de munte până la Cabana Cozia, iar la întoarcere, din cauza întunericului, a rătăcit drumul către hotel. În jurul orelor 20.30 tulceanul și-a dat seama că s-a îndepărtat foarte mult de traseul marcat, moment în care a solicitat ajutor prin apelul unic de urgență 112.

Un echipaj de jandarmerie și unul de salvamontiști s-au mobilizat și au plecat imediat în căutarea turistului. Deși, salvatorii au încercat să vorbească în permanență cu acesta pentru a stabili o locație cât mai exactă, legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită.

După o oră și jumătate de căutări pe întuneric și teren accidentat, bărbatul a fost găsit de către jandarmi la 4 km de traseul marcat, în zona Lotrișor. Bărbatul a fost găsit într-o stare bună și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranță de către salvatori până la hotel.

Totul e bine când se termină cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.