Carte de poezii pentru copii la Editura Frontiera: „Dejunul unei frunze” de Marina Debattista

Cel mai titrat atlet român s-a apucat de antrenorat
20/11/2020
Organele de control au luat la puricat județul Vâlcea
20/11/2020

Marina Debattista

În această toamnă Editura Frontiera a lansat o carte de poezii pentru copii elegantă și amuzantă: Dejunul unei frunze. Este cartea de debut a autoarei de origine română Marina Debattista, doctor în fizică și profesor ce susține cursuri de popularizare a științei în cadrul Universității Oxford din Marea Britanie.

„Poezia pentru copii ne evocă prea des festivități plicticoase sau rime cu mesaje moraliste. Credem că poezia pentru copii ar trebui să fie în primul rând o invitație la joacă și râsete. Ne-a plăcut să descoperim în poeziile Marinei Debattista exact aceste ingrediente: umor, paradox și jocuri de cuvinte.“ – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Un fizician care scrie poezie nu are cum să-și ocolească pasiunea pentru știință. Copiii află ce mănâncă frunzele (supă de rază de soare!), de ce Marte are o crăpătură (de la o cosmică uzură!) și cum s-a golit de zâne, gărgărițe și păpădii livada prin care trece acum autostrada. Facem cunoștință cu personaje amuzante sau de-a dreptul stranii, precum Domnișoara Tarabă și Domnul Tărăboi, Domnul Măr și Doamna Mare, dar și căpcăuni, pitici de grădină și eroi antici, de pildă Orest sau Sardanapal. Știați ce tip modest a fost Orest? Și ce banal Sardanapal?

Marina Debattista s-a născut în București. Din 1990 a plecat din țară – mai întâi în SUA, pentru a-și continua studiile de fizică, apoi în Marea Britanie, unde s-a stabilit. În prezent, Marina ține cursuri de fizică pentru adulți la Universitatea Oxford. Tema cursului interdisciplinar pe care îl va susține vara aceasta este „Luna la Shakespeare, Harriot și Galileo”. Marina este pasionată de traduceri din literatura comic-absurdă pentru copii, precum și de procesul de tipărire manuală a cărților.

„Dejunul unei frunze” are prețul de 33,6 lei și este disponibilă pe site-ul editurii, precum și în librăriile partenere ale Editurii Frontiera. De asemenea, cartea face parte din campania POVEȘTI PENTRU ADVENT, aflată în desfășurare pe site-ul editurii până la sfârșitul lunii noiembrie. În cadrul campaniei, orice comandă de minim 150 de lei beneficiază de 25% reducere. Această campanie promoțională vine în pregătirea campaniei de Advent (1-24 decembrie), când Editura Frontiera va dezvălui în fiecare zi activități-surpriză legate de cărțile din portofoliu.

Cartea este apărută cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri ai proiectului: Radio România Cultural, Itsy Bitsy și Asociația câte-n lună și-n mansardă.

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.