„Încalță un copil, de iarnă!” – campania susținută de Fundația Noua Generație se desfășoară și în județul Vâlcea

Explicațiile psihologului: Oamenii confundă Dragostea cu o emoție puternică pe care nu o înțeleg
23/11/2020
Stăm prea departe de energiile Pământului și de lumina Soarelui, iar sistemul nostru imunitar suferă!
23/11/2020

“Încalță un copil, de iarnă!”, campania prin care Fundația Noua Generație își propune să încalțe copiii desculți ai României se desfășoară și în județul Vâlcea 

Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli, a pornit o nouă campanie dedicată copiilor mai puțin norocoși din România. Încalță un copil, de iarnă! este campania prin care Mirela, alături de asociațiile partenere din țară, își propune să încalțe, pas cu pas, copiii desculți ai României. Anul acesta, campania se desfășoară și pe raza județului Vâlcea prin intermediul Asociației Mămici din Vâlcea.

Mii de copii umblă zeci de kilometri pe zi cu încălțări rupte, care le scapă din picioare, fiindu-le mult prea mari, pentru că le poartă la comun cu frații sau chiar cu părinții. Într-o lume în care majoritatea alege să întoarcă capul în altă parte, Mirela se uită în direcția copiilor care nu au avut norocul să se nască în familii care să le asigure cele necesare.

Mirela a pus la punct un mecanism prin care fiecare om din România sau din afara țării să poată trimite pachete cu cizmulițe sau ghetuțe, de orice mărime.

Noi strângem toate pachetele primite la sediul nostru din București și le distribuim asociațiilor partenere care au grijă de acești copii. Rugămintea mea este să cumpărați o pereche de ghetuțe, de cizme de cauciuc, de cizme îmblănite, orice model vreți voi, indiferent de costul lor, cât vă lasă sufletul și buzunarul. Indiferent ce cumpărați, să fie NOI. Puteți pune în pachet și alte lucuri care i-ar fi de folos unui copil – o carte, o căciulă, un fular, bluză ori ceva dulce. Cu siguranță s-ar bucura să primească și o scrisoare de voi în pachet., spune Mirela Retegan, inițiatoarea proiectului.

Toți copiii visează la încălțări noi. O pereche de ghete poate fi echivalentul unei mese în oraș sau a două pachete de țigări. Pentru acești copilași, o pereche de ghete e ceva ce primesc o dată la un an, doi. Noi suntem nehotărâți ce ultim model de pantofi sau ghete să alegem, iar părinții acestor copii se întreabă cu îi trimit la școală.

Pentru copiii din satele ascunse și uitate ale României, Moș Nicolae nu pune în ghetuțe ceva dulce, ci cârpe care să căptușească găurile prin care trece apa când plouă și zăpada când ninge.

Încalță un copil, de iarnă! vine ca o continuare firească a campaniei de anul trecut, când s-au strâns aproape 5.000 de încălțări noi pentru copii din sate neștiute de nimeni.

S-au alăturat campaniei și în acest an complicat asociații și comunități din Timișoara, Craiova, Satu Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Arad, Iași, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Botoșani etc.

Unde puteți trimite ghetuțe?

Râmnicu Vâlcea

Sediul Asociatiei Mamici din Valcea, zona Lenin Sud, str. Florilor nr 8 ( cu apel telefonic înainte de a duce ghetuțele). Persoana de contact: Cristina Andronache, telefon 0751674382.

Încalță un copil, de iarnă! este o campanie inițiată de Mirela Retegan și susținută de Fundația Noua Generație, iar pe raza județului Vâlcea aceasta este coordonată de Asociația Mămici din Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.