Ai o afacere de succes? Iată 4 motive să-ți faci ACUM o poliță de asigurare!

Restricții de circulație pe DN7 pentru mașinile mai mari de 7,5 tone – în județul Vâlcea, de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României
26/11/2020
Primarul Mircia Gutău: Apel la responsabilitate!
26/11/2020

Viața de antreprenor nu este deloc ușoară, existând nenumărate provocări cărora trebuie să le faci față. Chiar dacă, în prezent, afacerea ta funcționează cum nu se poate mai bine, nu înseamnă că așa va fi întotdeauna. Compania ta se poate confrunta oricând cu un eveniment neprevăzut care te poate destabiliza și scoate rapid din business, dacă nu ești pregătit să-l gestionezi corect.

Adevărul este că nu poți controla tot ce se întâmplă în mediul de afaceri, așa cum nu poți opri producerea diverselor accidente. Totuși, ceea ce poți face este să te protejezi împotriva unor potențiale riscuri și să reduci, pe cât posibil, daunele provocate de anumite împrejurări nefericite.

Iată CUM te poți proteja pe tine și afacerea ta cu o simplă poliță de asigurare:

1. Asigurarea te scapă de stres în perioadele dificile

Indiferent de tipul de afacere pe care-l ai, în orice moment te poți confrunta cu diverse evenimente neplăcute care te pot dezechilibra, atât din punct de vedere financiar, cât și mental. Totuși, dacă ai fost suficient de inspirat încât să te protejezi din timp împotriva celor mai mari riscuri existente în domeniul tău de activitate, poți depăși mai ușor orice fel de situație critică.

De exemplu, dacă lucrezi în domeniul comerțului, se poate întâmpla ca mărfurile tale să fie avariate, distruse sau chiar furate. Pierderile materiale mari provocate de un asemenea incident pot adăuga un stres enorm asupra ta, făcându-te incapabil să găsești soluții optime pentru a ieși din încurcătură. În schimb, o simplă asigurare pentru bunuri te poate scăpa de astfel de griji, oferindu-ți mai multă siguranță și liniște.

2. O poliță de asigurare îți poate oferi un nou început

Atunci când pierzi totul din cauza unui dezastru natural sau a unui accident nefericit, îți va fi foarte greu s-o iei de la capăt. De exemplu, dacă are loc un incendiu în sediul tău, se produce un cutremur sau se produc avarii accidentale la mașinile și utilajele tale, activitatea companiei va fi blocată, iar pagubele materiale te pot împiedica să găsești resursele necesare pentru a repune totul în funcțiune.

În schimb, dacă ai încheiat o poliță de asigurare împotriva pierderilor financiare cauzate de întreruperea afacerii, îți poți acoperi daunele și te poți reapuca de treabă. Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, intră pe Gothaer.ro și informează-te cum poți primi despăgubiri pentru pierderile de venit.

3. Asigurarea potrivită te apără de greșelile pe care le poți face chiar tu 

Într-o afacere, este inevitabil să apară erori profesionale, așadar, este important să te protejezi pentru astfel de situații. Dacă deții un business cu produse alimentare și un client se îmbolnăvește după ce a mâncat unul dintre produsele comercializate de compania ta, poți fi dat în judecată și obligat să plătești pentru daunele provocate. În acest caz, o asigurare de răspundere civilă îți poate fi de mare folos. 

4. Asigurarea îți protejează și fidelizează angajații

Accidente de muncă se pot întâmpla oricând și, de aceea, este extrem de important să-ți protejezi personalul în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu. O asigurare poate fi un plus atractiv al pachetului de beneficii oferit salariaților și poate deveni o bună metodă pentru fidelizarea lor.

În concluzie, viitorul este incert și nimeni nu poate prezice ce se poate întâmpla peste un an, doi sau mai mulți. Ar fi extraordinar dacă nu ar exista dezastre naturale, dacă nu s-ar produce accidente la locul de muncă sau nu s-ar intenta procese, însă, din păcate, aceste lucruri fac parte din realitatea fiecărui om de afaceri și singurul lucru bun pe care poți să-l faci este să te protejezi împotriva potențialelor riscuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.