În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 64 de misiuni

Anunț începere proiect Grant capital de lucru
SC DIAELA TOUR SRL: COMUNICAT DE PRESĂ – ȊNCEPERE PROIECT
21/12/2020
Apel de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice sesiunea I 2021
Apel de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice (sesiunea I / 2021)
24/12/2020
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 82 de misiuni

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 9 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 3 traumatisme, un accident rutier și 4 diverse afecțiuni medicale.

În localitatea Măciuca, s-a intervenit pentru un stop cardio-respirator suferit de o femeie, în vârstă de 80 de ani, i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acesteia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

După acordarea primului ajutor calificat, 8 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 23 decembrie 2020, la ora 11.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi în localitatea Horezu.

Până la stingerea incendiului, a ars resturile menajere depozitate într-un tomberon. De asemenea, a fost degradat un tomberon din plastic.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, depozitarea cenușii și jarului peste materiale combustibile.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie ca cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

În aceeași zi, la ora 14.55, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Sălătrucel.

Până la stingerea incendiului, au ars: o casă de locuit, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  24 mp; mobilierul și îmbrăcămintea din aceasta.

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Călimăneşti. Din cauza imposibilității ajungerii cu autospecialele până la eveniment (o distanță de aproximativ 500 m ), incendiul a fost stins cu ajutorul unei motopompe.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn ) din cauza coşului pentru evacuarea fumului și gazelor fierbinți deteriorat.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Tot în data de 23.12.2020, la ora 18.49, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic destinat vânzării produselor alimentare în localitatea Mihăești.

Până la stingerea incendiului, au ars: un corp de iluminat, o cutie de carton și produsele alimentare depozitate în aceasta.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
 • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
 • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
 • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
 • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
 • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

În aceeași zi, la ora 19.21, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la anexă gospodărească în localitatea Sălătrucel.

Până la stingerea incendiului, au ars: o afumătoare, construită din lemn cu învelitoare din plăci din material plastic; aproximativ 80 kg de produse din carne de porc; astereala casei de locuit aflată în imediata apropiere (circa 2 m), construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 0,1 mp.. De asemenea, au fost degradată izolația termică aferentă casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 8 mp..

Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Călimăneşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie ca afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent….in nici un caz cu elemente de construcție din lemn).

În aceeași zi, la ora 19.34, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Tetoiu.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coșul de evacuare a fumului. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 50 misiuni de informare preventivă și verificare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.