În perioada 25 – 28 decembrie 2020, ISU Vâlcea a gestionat 200 de misiuni

Sancțiuni aplicate de jandarmii vâlceni în minivacanța de Crăciun
Sancțiuni aplicate de jandarmii vâlceni în minivacanța de Crăciun
28/12/2020
Anunț începere proiect Grant capital de lucru
Anunț începere proiect Grant capital de lucru
28/12/2020
baile govora incendiu rulota

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 43 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 13 traumatisme, patru accidente rutiere, două intoxicații, două arsuri, două asistențe de persoane și 19 diverse afecțiuni medicale.

In localitatea Livezi, s-a intervenit pentru un stop cardio-respirator suferit de un bărbat, în vârstă de 83 de ani, i s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestuia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

După acordarea primului ajutor calificat, 40 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Duminică, 27 decembrie 2020, la ora 19.39, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o rulotă în localitatea Băile Govora.

Până la stingerea incendiului, a ars o rulotă. De asemenea, au fost degradate două containere de locuit și bunurile din acestea.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza conductorilor neizolați corespunzător.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului. 

Luni, 28 decembrie 2020, la ora 03.04, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie în localitatea Bunești

Pentru evacuarea apei din garaj, o suprafață de 15 mp. și o adâncime de circa 10 cm, s-a intervenit circa 30 de minute.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 155 situații de protecție a comunități: 153 misiuni de informare preventivă și verificare; 2 transporturi de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.