Secretele unei epilări reușite

Scriitorul Constantin Mateescu a plecat în lumea celor drepți
15/08/2021
Finalizarea proiectului “Reabilitare termică Colegiul Național de Informatică Matei Basarab”
18/08/2021

Fără îndoială că toate reprezentantele sexului frumos, și mai nou și o bună parte dintre barbați, își doresc ca în urma ședințelor de epilare pielea să fie fină și catifelată. În realitate, cam toate metodele de îndepărtare a părului nedorit de pe anumite zone ale corpului implică avantaje și dezavantaje. La acestea din urmă este suficient să enumerăm: durere, iritații, piele înroșită, arsuri, fire de păr crescute pe sub piele și știi cu siguranță la ce ne referim. Din fericire, lucrurile nu trebuie, și mai ales nu pot să rămână așa. De aceea, avem pentru tine câteva dintre secretele unei epilări reușite, pe care le poți aplica și tu, pentru a te bucura de o piele frumoasă, catifelată, exact cum îți dorești.

Ceara, o variantă preferată de majoritatea

Când vine vorba despre eliminarea părului în exces, metoda care folosește ceara epilat se dovedește a fi o variantă preferată de majoritatea demnelor urmașe ale Evei, care vor și știu cum să fie frumoase și atrăgătoare în ochii sexului tare. Efectul ei este mai îndelungat, așa că acest avantaj face să treci mai repede pentru punctul slab al acestei metode de epilat, și anume durerea. De asemenea, trebuie să știi că pentru anumite zone ale corpului, recomandarea specialiștilor este să treci peste senzația de jenă pe care o ai atunci când mergi la salonul de cosmetică, și să apelezi la serviciile unei profesioniste în domeniu. Aceasta va ști cum să procedeze încât disconfortul tău să nu fie unul atât de accentuat, și trage eficient de acea hartie de epilat pentru ca rezultatul să fie unul perfect.

În cazul în care nu suporți ceara, pasta de zahăr, cremele depilatoare, spumele, aparatul de ras sau epilatorul sunt variante care îți pot veni de ajutor în îndepărtarea părului în exces. Sigur vei găsi una cu care să te împaci foarte bine, dar să nu uităm nici de recomandările specialiștilor, despre care ți-am amintit și pe care ți le prezentăm în continuare.

Exfoliere

Chiar dacă în prezent există aparate de epilat performante, care dau asigurări că pot apuca și firele de păr de foarte mici dimensiuni, indiferent de ce metodă de a scăpa de pilozitatea în exces alegi, nu uita că este necesar să treci printr-o exfoliere înainte. Doar așa ai certitudinea că ai îndepărtat celulele moarte de la suprafața pielii, ai scos la suprafață firele ascunse și astfel ședința de epilat va fi mult mai eficientă.

Epilează-te la trei zile după încheierea menstruației

Când vrei să epilezi zona axilelor sau cea inghinașă, și folosești în acest sens ceara, așteaptă trei zile după încheierea ciclului menstrual. Durerea nu va mai fi atât de puternică acum, și nici firele de păr nu vor crește atât de repede. De asemenea, scurtează părul pubian până la 3 – 5 mm înainte de a aplica în zonă ceara, pentru ca epilatul să fie eficient și nu atât de dureros.

Ceară de unică folosință

Cel mai bine este să folosești ceară de unică folosință. Oricât de bine ai fierbe-o și strecura, tot mai rămân unele resturi care o fac neigienică și care îți pot afecta pielea.

Nu te epila singură în zona inghinală

Epilarea totală în zona inghinală este de preferat vara, dar în niciun caz nu încerca să faci singură această procedură. Anumite zone sunt mult mai sensibile, sau greu accesibile, așa că este ușor să ai parte de acele incidente neplăcute, pe care nimeni nu și le dorește.

Loțiune dezinfectantă

Pentru a evita iritațiile, dar și pentru o îndepărta urmele de ceară rămase pe piele, o loțiune hidratantă este obligatorie după epilat. Dacă ai pielea foarte sensibilă, folosește o pudră dezinfectantă de la farmacie, pentru că așa elimini mai ușor bacteriile și previi apariția foliculitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.