Despre ce anume putem găsi tutoriale pe YouTube?

Prefectura Vâlcea a emis o circulară privind compensarea pentru consumul de energie electrică și gaze
24/02/2022
Primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru încă 12 autobuze – VIDEO
25/02/2022

Pe lângă multitudinea de subiecte abordate pe platforma YouTube, faptul că informațiile sunt gratuite și ușor accesibile, ne determină pe mulți să revenim. Predilecția pentru aceste opțiuni de conținut video devine deosebit de clară când punem în balans totul cu timpul și cheltuielile opțiunilor tradiționale de training față în față. Avantajul evident al învățării unui anumit lucru la fața locului este posibilitatea de a adresa întrebări pe moment. Dar ce se întâmplă odată ce cursul se termină? Atunci intervine YouTube, care ne permite să postăm întrebări și să primim  răspunsuri mult timp după ce tutorialul a fost livrat și vizualizat.

Faimoasa platformă deținută de Google ne deschide o lume a învățării care ar putea să nu fie altfel accesibilă, fie că este vorba de educație suplimentară, abilități profesionale și de zi cu zi, sau chiar trucuri simple pe care le putem folosi de luni până duminică.

Muzica este o artă și a învăța să cânți la instrumente muzicale nu este ușor, totul necesită ani de concentrare, studiu și efort. Cu toate acestea, YouTube are soluția pentru cei care doresc să înceapă cumva și să învețe să cânte la un instrument. Pentru iubitorii de chitară, fie acustică, fie electrică, există cursuri de acorduri, note muzicale, exerciții, tehnici, partituri și multe altele. Poți învăța chiar să acordezi instrumentul, în așa fel încât să ajungi să cânți heavy metal. Și pianul sau tobele își găsesc locul în universul acestor lecții video, totul depinde de gradul de dedicare.

Alte tutoriale sunt despre cum se joacă anumite jocuri. Pentru cei care doresc să încerce unul pentru prima dată, aceasta este o opțiune bună și îi ajută și mai mult pe deținătorii unei memorii vizuale bune. De la Remi la diferite jocuri de cărți, ruletă și chiar clasicul Monopoly, totul sună a explicație potrivită când vine de la cineva cu mai multă experiență. Și lucrul bun este că poți urmări tutorialul în timp ce începi să joci. Există versiuni online care ocupă o singură nouă fereastră și jumătate din ecran. Sunt însă și câteva decizii pe care poate trebuie să le iei uneori, cum ar fi versiunea pe care vrei să o încerci, ca în cazul ruletei, dacă vrei să înveți ceva ca un profesionist sau pur și simplu să câștigi câteva runde, dar și dacă preferi să amesteci cărțile prin click-uri sau încercând de-adevăratelea să nu îți alunece printre degete.

Fără îndoială, YouTube te ajută să iei deciziile corecte în bucătărie. Indiferent dacă ești un bucătar aspirant sau un novice care dorește să învețe câteva tehnici noi, această platformă este o sursă excelentă de videoclipuri cu instrucțiuni legate de gătit, care vin mereu gratuit. Există tehnici și detalii la care poate nu te-ai gândit niciodată, cum ar fi caramelizarea cepei, a cojilor de portocală sau chiar a morcovilor. În rețeta de bucate a bunicii, pierdută undeva prin pod, în mod sigur nu vei găsi ceva care să te ajute, iar ca să citești un întreg articol e mult mai puțin interactiv decât să vizionezi un video. Pe lângă cum anume să pregătești bunătăți, poți foarte bine să înveți și cu ce ar fi mai indicat. Orice bucătar profesionist va spune că importanța tehnicii bune de cuțit nu poate fi subestimată. Nu numai că aceasta te va ajuta să îți menții – în special – degetele în siguranță, dar procesul preparării va deveni mai rapid și mai eficient.

Foarte populare sunt și unboxing video-urile. Și nu, nu este vorba de a te lăuda cu ce anume ți-ai mai comandat de pe internet, ci de spiritul altruist al unora. Ei merg pe ideea că a arăta mai departe lumii întregi cum anume funcționează un anumit aparat recent achiziționat, poate ajuta o minte curioasă și un pic reticentă. De la camere foto, obiective și drone, până la cutii frigorifice, parasolare și căni de filtrare a apei, cei mai puțin experimentați pot filtra totul după propriile necesități, începând cu butonul de search.

Dacă te gândești să creezi un tutorial, cel mai bine ar fi să vizionezi unul despre realizarea lui. Primul lucru la care trebuie să te gândești este ce anume vrei să aduci la cunoștință privitorilor, iar apoi la scopul a ceea ce va apărea pe ecranele multora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.