Ordinul privind distribuirea medicamentului iodură de potasiu către populație a fost publicat în Monitorul Oficial

Râmnicu Vâlcea în Top 10 pe țară în primul clasament care arată cum stau reședințele de județ la capitolul gestionarea deșeurilor
23/06/2022
Distribuţie Oltenia: lucrări pentru prevenire și corectare avarii în Vâlcea – săptămâna 4 – 10 iulie 2022
26/06/2022

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea “Campanie distribuție iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.