Intervenții ale Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru menținerea în cele mai bune condiții de funcționare a iluminatului public stradal

Hotărârile Consiliului de administraţie al BNR pe probleme de politică monetară
08/11/2022
Primarul Mircia Gutău aduce precizări
11/11/2022

Direcția Administrării Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului a intervenit pentru remedierea problemelor sesizate în rețeaua de iluminat public, fie că a fost vorba de înlocuirea unor lămpi, fie de intervenții mai serioase de refacere a rețelei electrice, în mai multe zone din Râmnicu Vâlcea: strada Maior V. Popescu, strada Gib Mihăescu, strada Regina Maria, strada Constantin Brâncuși (bl. M 4), strada Kalamata, intrarea Jiului, strada Nicolae Epure, Cartier Fețeni, intrarea Valea Dumitrana, strada Nicolae Iorga (bl. ANL 3), strada Republicii  (parcare bl. R33, R35), strada Ionescu Cheianu, bloc Anton Pann, strada Bogdan Amaru, Calea lui Traian Sud sau strada Republicii (bl. H2).

Unele disfuncționalități, constând în întârzierea pornirii iluminatului public, s-au datorat și trecerii la ora de iarnă din week-end-ul trecut, care a impus reglarea celor aproximativ 200 de ceasuri solare ce gestionează orarul de funcționare a rețelei.

În această perioadă se face și transferul la noua rețea de iluminat introdusă în urma proiectului cu finanțare europeană ”Reabilitare iluminat public în Râmnicu Vâlcea, inclusiv realizarea unei canalizații subterane noi aferente rețelelor electrice și de telecomunicații” și se testează – în vederea pregătirii pentru recepția finală a lucrărilor – sistemul de dimming (diminuarea intensității iluminatului în orele cu trafic redus), ceea ce a condus, mai ales în cartierele Nord și Ostroveni, la unele sincope în sistemul de iluminat.

Se face totodată precizarea că în cadrul fiecărei lucrări de remediere a problemelor din iluminatul stradal, segmentul respectiv de rețea se pune sub tensiune pentru verificarea corectitudinii intervențiilor – acesta este singurul motiv pentru care uneori ziua, pentru scurte intervale de timp, iluminatul public este pornit pe anumite sectoare.

Primăria Râmnicu Vâlcea îi asigură pe locuitorii orașului că face toate eforturile pentru gestionarea în cele mai bune condiții și fără nicio risipă a sistemului de iluminat public din municipiu. Semnalarea oricăror disfuncționalităților se poate face non-stop TelVerde 0800 809 809 (apel gratuit).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.