Medicii de familie din Vâlcea se pot afilia în programul de screening pentru hepatitele virale

Punct final la proiectul cu finanțare europeană de reabilitare termică a 7 blocuri din Râmnicu Vâlcea
17/11/2022
Miercuri, primarul Mircia Gutău va sta de vorbă cu râmnicenii în cadrul unei sesiuni de audienţe
17/11/2022

În cadrul proiectului LIVERO 2 SUD se derulează cea mai amplă campanie de screening pentru hepatitele virale B și C din sudul țării: vor fi testate minim 120.000 de persoane de peste 18 ani cu domiciliul într-unul dintre județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt sau Vâlcea.

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ANTI-SIDA, partener al INSTITUTULUI CLINIC FUNDENI în implementarea proiectului, a anunțat la 1 noiembrie startul înscrierilor cabinetelor de medicină de familie din județele Ialomița și Vâlcea în vederea derulării campaniei de testare începând cu luna ianuarie 2023, pentru o perioadă de 6 luni. Procedura de afiliere se adresează cabinetelor de medicină de familie aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Medicii de familie din județele Ialomița și Vâlcea au posibilitatea, până la data de 15 decembrie 2022, să se înscrie în procesul de afiliere și să fie parte a acestei campanii de testare care își propune să depisteze pacienții infectați cu virusurile hepatitice B și C, astfel încât să poată beneficia de monitorizare a bolii și tratament adecvat.

Screeningul se va efectua prin intermediul cabinetelor de medicină de familie, iar serviciile medicale incluse în program sunt următoarele:

  1. Consultația preventivă, care cuprinde consultația pacientului, în cadrul căreia se realizează inclusiv anamneza pacientului și completarea datelor în Registrul de Hepatite
  2. Consultație efectuare procedură testare, în cadrul căreia se realizează testarea pacientului pentru hepatitele B și C (prin teste rapide)
  3. Consultație post efectuare procedură testare, în cadrul căreia se consiliază pacientul în funcție de rezultatele testelor și se complează rezultatul obținut în Registrul de Hepatite.

Cele trei consultații vor fi decontate din proiect, conform tarifelor de consultații medicale stabilite de CNAS, și se vor efectua în cadrul unei singure vizite la cabinetul medical.

Până acum, peste 115.000 de persoane au fost testate în cadrul proiectului LIVERO 2 SUD, dintre care 2.580 au fost depistate pozitiv la infecția virală cu virusurile B sau C.

Informațiile complete, precum și documentele aferente procedurii de afiliere se găsesc pe site-ul Asociației Române Anti SIDA – ARAS, la secțiunea Noutăți, Anunțuri de afiliere, www.arasnet.ro.

Proiectul LIVERO 2 SUD este implementat de INSTITUTUL CLINIC FUNDENI în parteneriat cu ASOCIAȚIA ROMÂNĂ ANTI-SIDA și este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 755/4/9 și se desfășoară în perioada 12 august 2020 – 29 decembrie 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.