Zona Râureni – Stolniceni, va beneficia de investiții în acest an

Inaugurarea Parcului Ostroveni
21/02/2023
Parcul Ostroveni
Inaugurarea celui de-al doilea parc realizat în Râmnicu Vâlcea cu fonduri europene
22/02/2023
Raureni 1 si 2

Raureni 1 si 2

Extinderea rețelei de alimentare cu gaze, amenajarea cu dale elastice a trecerii CF pe strada Drumul Gării și realizarea de trotuare – printre cele mai importante investiții ale anului 2023 în zona Râureni-Stolniceni

Zona Râureni – Stolniceni va beneficia în 2023 de extinderea rețelei de alimentare cu gaze naturale, un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, al cărui contract de proiectare și execuție a fost semnat luna trecută și care se află în prezent în faza de proiectare și de obținere a avizelor necesare; se estimează că lucrările la această investiție ce va afecta 56 de străzi cu o lungime de aproximativ 36 de kilometri vor debuta în vara acestui an.

Un alt proiect ce se va concretiza începând din cursul acestui an în zona Râureni este cel care vizează amenajarea cu dale elastice a trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Drumul Gării (capătul dinspre Est) și îmbunătățirea semnificativă inclusiv a accesului spre și dinspre firma Boromir. Investiția, a cărei Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) a fost aprobată prin HCL nr. 64/2021, era propusă inițial prin HCL nr. 235/2021 în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, însă nu a primit finanțarea necesară și ca urmare a fost prinsă în bugetul local pe anul în curs. Conform DALI, amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată urmează a se executa pe o lungime de 21,6 m, utilizându-se dale elastice după modelul celorlalte treceri amenajate de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în ultimii ani (pe strada Gib Mihăescu, pe strada Mihai Eminescu, pe bd. Nicolae Bălcescu și pe strada Copăcelu), ceea ce, alături de alte lucrări de reabilitare aferente, va ușura semnificativ traficul auto în zonă.

În ceea ce privește trotuarele, după ce un proiect al Municipalității ce viza amenajarea de căi pietonale și de piste de biciclete în zona de Sud a Râmnicului nu a prins finanțare din cauza distanțelor foarte lungi implicate (și implicit a valorii totale mari), s-a luat decizia amenajării unor trotuare și a rigolelor adiacente prin bugetare locală: lucrările sunt executate de Direcția Administrării Domeniului Public și se vor derula pe o lungime de peste 5 kilometri pe străzile Râureni și Stolniceni, pe întreg parcursul sezonului cald al acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.