Asociația „E Ceva Bine” dă startul unui nou proiect educațional

Perioada de înscrieri la cea de a XXVII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica” se prelungește până pe data de 6 august 2023.
01/08/2023
22% dintre români cunosc faptul că furnizorii de energie oferă și soluții de e-mobility 
03/08/2023

Asociația E Ceva Binedă startul unui nou proiect educațional

Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă 2023 Ediția I. August, 2023

  Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă este un proiect propus și implementat de Asociația E Ceva Bine(fostă Beneva) pentru Departamentul de Dezvoltare Durabilă, un proiect complex ce se va desfășura în perioada 1 august – 1 noiembrie 2023.

Obiectivul proiectului este promovarea în rândul școlarilor a Strategiei Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1 și creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare prin activități extracuriculare și prin metode alternative – folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală.

Prin festivalul de arte vom coopta tineri de excelență din toate domeniile artistice care vor fi încurajați să-și exprime talentul și propriile viziuni artistice asupra unui viitor mai bun, urmând ca la finalul proiectului lucrările lor să fie expuse în cadrul a 8 expoziții regionale care vor fi vernisate în luna octombrie. Expozițiile și podcastul special realizat se vor adresa nu doar elevilor ci și publicului larg iubitor de artă.

Invităm astfel profesori și elevi să se înscrie și să fie parte din acest proiect accesând link-ul de mai jos:

Școlarii participanți în proiect vor beneficia de sesiuni de mentorat.

Rezultatele obținute de-a lungul celor 2 ani – peste 6000 de liceeni cu care ne-am întâlnit în cadrul celor 2 caravane : în 2021 la nivel de București și în 2022 la nivel național în cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, impactul în rândul acestora, dar și a publicului larg, interesul presei pentru un astfel de proiect, ne fac să considerăm că prin transformarea artei în instrument educațional și mijloc de exprimare, obiectivele Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă sunt transmise mult mai ușor și mai prietenos, devin repere pentru un viitor mai bun. ”, a declarat Iulian Văcărean, președintele Asociației E Ceva Bine.

Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Despre Asociația E Ceva Bine( fostă Beneva) este un ONG al cărui scop este dezvoltarea de proiecte cultural-social-educaționale care să genereze un efect pozitiv în comunitate și schimbare socială prin artă. Identificând tema, problema și/sau grupurile țintă, Asociația gândește proiecte și programe care, prin activități de educare prin artă, intervin în mediul imediat. Proiectele desfășurate de Asociația E Ceva Binesunt cunoscute atât la nivelul Bucureștiului, dar și național și internațional, datorită impactului pozitiv pe care l-au avut asupra grupurilor țintă și în comunitate, datorită originalității lor și nu în ultimul rând prin campaniile de promovare de succes. Asociația a primit de asemenea prestigioase premii în cadrul Galei Societății Civile și Galei Asociațiilor Comunitare.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale Asociației E Ceva Bine”  se numără:

Caravana națională de teatru educațional – Cei 17 magnifici care au schimbat viitorulALEG SĂ ALEG și EU DECID.NU DEPIND – proiecte de prevenire antidrog;

BASME NEROSTITE – spectacol și cursuri de teatru non-verbal pentru copii hipoacuzici;

Festivalul Urban Femei pe Mătăsari – 11 ediții; Festivalul Urban Bărbați pe Mătăsari – 3 ediții; Mătăsari 1.7 – Centru Cultural Independent; TEATRUL MIGNON și MiniMignon;

EXODUL MAMELOR – Spectacol de teatru despre drama româncelor plecate în Italia și a familiilor rămase acasă;

Opera Fringe Festival.

Pentru alte detalii vă rugăm să ne contactați,

Iulian Văcărean – Președinte Asociația E Ceva Bine– 0723.274.436

https://www.ecevabine.ro/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.