Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Veste bună pentru Râmniceni de la Camera Deputaților

Parohia Ortodoxă Băbeni: comunicat privind importanța vaccinării anti COVID 19
Locatari din Râmnicu Vâlcea obligați să nu mai poată ieşi din blocuri decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA
23/05/2017
Destinații preferate de români pentru vacanța de Rusalii
23/05/2017

Astăzi, 23 mai 2017, Plenul Camerei Deputaților a votat, cu o largă majoritate, PL-x 188/2017 Proiect de Lege pentru modificarea art.65 alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Prin acest proiect de lege persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Râmnicu-Vâlcea și pe o rază de 8 km în jurul municipiului beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, are plăcerea să îi anunțe pe locuitorii municipiului Râmnicu-Vâlcea că după publicarea Legii în Monitorul Oficial, vor putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. De asemenea, deputatul Cristian Buican dorește să mulțumească tuturor colegilor deputați care au votat acest proiect de lege și implicit pentru introducerea municipiului Râmnicu-Vâlcea pe lista zonelor ale căror cetățeni beneficiază de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare.

”Astăzi, Plenul Camerei Deputaților a votat PL-x 188/2017 Proiect de Lege pentru modificarea art.65 alin. (5) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prin care cetățenii care au locuit 30 de ani în municipiul Râmnicu-Vâlcea și pe o rază de 8 km în jurul municipiului beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Este de fapt o reparație morală, mai ales în condițiile în care în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice exista această prevedere că locuitorii anumitor zone din țară unde au existat combinate chimice puteau beneficia de pensionare anticipată, fără penalizare. După publicarea legii în Monitorul Oficial, vâlcenii vor putea beneficia de această prevedere” a declarat președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.