ISU General Magheru monitorizează şi gestionează situaţiile de urgenţă din județul Vâlcea

Profesorul Adrian Badea, Preşedintele Academiei Oamenilor de Știinţă din România, invitat la emisiunea „Ambasador România”
04/07/2017
Daciana Sârbu: E nevoie de o strategie integrată pentru combaterea HIV, a tuberculozei si a hepatitei virale la nivelul Uniunii Europene
04/07/2017

Judeţul Vâlcea se afla sub avertizare de Cod Portocaliu din 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 10 – fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică și avertizare de Cod Portocaliu hidro din 03 iulie, ora 16 – 04 iulie, ora 24 scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri .

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea s-a operaţionalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

S-au finalizat intervențiile pentru evacuarea apei din câte o gospodărie în locațiile: Râmnicu Vâlcea (Colonia Nuci), localitatea Amărăști,  Drăgășani (str. Rahova și Digului) și pe DN 7 Km. 234 (punctul Balta Verde).

S-a intervenit pentru salvarea a patru bovine surprinse de pârâul Pesceana: două în localitatea Sutești, sat Mazili și alte două în Drăgășani, zona Avram Iancu.

Pe parcursul nopţii nu s-a intervenit pentru nici o situaţie generată de fenomene meteo periculoase.

Inspectoratul este pregătit să intervină pentru orice situaţie de urgenţă generată de aceste fenomene, iar la nevoie se vor suplimenta forţele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.