Caravana campaniei ARIPI FRÂNTE la Biblioteca Județeană Vâlcea

Senatorul Romulus Bulacu a fost desemnat coordonator al Comisiei Naționale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie și Turism
21/09/2017
La Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a avut loc festivitatea de înmânare a Diplomei de ”Cetăţean de Onoare” domnului Acsinte Gaspar
21/09/2017

Miercuri, 20 septembrie 2017, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Județeană Vâlcea “Antim Ivireanul”, a fost organizat un eveniment de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie, la care, alături de Asociația Necuvinte și Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, au participat doamna subprefect Aurora Gherghina, doamna Mihaela Andreianu – consilier județean și președinta OFL Vâlcea, doamna Elena Micuț – sefa Serviciului Probațiune, dar și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, ai Inspectoratului Școlar, ai ONG-urilor și presa locală.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei “Aripi Frânte”, lansat la data de 1 iulie 2016, de către Asociaţia Necuvinte, în colaborare cu Poliţia Română. La această întâlnire, au avut loc dezbateri, discuţii interactive şi constructive între reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, ai asociaţiei iniţiatoare şi ceilalţi participanţi, pentru reducerea acestui tip de violenţă.

Din discuțiile purtate în timpul acestui eveniment, reprezentanții IPJ Vâlcea au transmis participanților faptul că încălcările ordinelor de protecție au început să fie pedepsite mai drastic ca practică generalizată, existând din ce în ce mai multe cazuri în care împotriva agresorului care încalcă prevederile unui ordin de protecție să fie emise mandate de reținere și arestare.

De asemenea, în perioada imediat următoare va urma o nouă distribuție de materiale preventive, parte din campania națională, punându-se accent pe mediul rural.

Violenţa în familie este un fenomen social complex, iar în acest domeniu poliţia acţionează pe următoarele paliere: prevenţie, monitorizare şi combatere. Este important ca astfel de fapte să fie sesizate poliţiei pentru a putea fi luate măsuri faţă de agresor şi pentru a ajuta victima să iasă dintr-o relaţie de tip abuziv.

Vizionați filmul documentar “Aripi Frânte”, care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.