Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: PSD obligă 3,7 milioane de salariaţi din mediul privat să îşi renegocieze contractele

Mii de hectare de pădure afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultima săptămână
21/09/2017
Fotbaliştii de la SCM se confruntă cu juniorii cehi din Kromeriz
21/09/2017

Declaraţiile domnului Ionuţ Mişa, Ministrul Finanţelor Publice şi ale doamnei Lia Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale privind trecerea contribuţiilor datorate pentru salarii exclusiv în sarcina angajaţilor reprezintă un atentat la veniturile a 3,7 milioane de salariaţi din mediul privat. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, atrage atenţia asupra faptului că această nouă scamatorie a PSD reprezintă una din cele mai mari păcăleli din istoria post-decembristă şi o măsură ce va afecta atât angajaţii, cât şi angajatorii. În ciuda promisiunilor celor doi responsabili guvernamentali privind introducerea unei măsuri tranzitorii care să oblige angajatorii să menţină la acelaşi nivel salariul net al unui salariat din mediul privat, parlamentarul liberal Cristian Buican, atrage atenţia că o astfel de lege ar fi neconstituţională şi profund nedemocratică. 

În opinia preşedintelui PNL Vâlcea, propunerea celor de la PSD de trecere a tuturor contribuţiilor în sarcina angajatului va deschide o „cutie a Pandorei” atât în ceea ce priveşte posibilitatea statului de a interveni şi stabili nivelul salariilor din privat, dar mai ales în ceea ce priveşte constituţionalitatea intervenţiei statului într-un contract privat.

Deputatul Cristian Buican consideră că introducerea acestei măsuri va genera un haos administrativ pe piaţa muncii din România, toţi cei 3,7 milioane de angajaţi din domeniul privat trebuind să îşi renegocieze contractele de muncă. Orice angajat din mediul privat care nu îşi va renegocia contractul în sensul de creştere a brutului va înregistra o scădere a venitului net. Parlamentarul liberal atrage atenţia şi asupra birocraţiei generate de această măsură, toate cele 3,7 milioane de contracte de muncă ale celor din mediul privat vor trebui să fie refăcute şi înregistrate.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, subliniază minciuna majorărilor salariale bugetarilor de la 1 ianuarie 2018. După ce că în tot acest an şi în campania electorală din toamna anului trecut au trâmbiţat majorarea lefurilor de la stat cu 25% de la 1 ianuarie 2018, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat ne demonstrează că de fapt creşterea este de fapt o stagnare, o cacealma pusă la cale de cei de la PSD în goana după voturi.

„Această măsură de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, reprezintă un adevărat pericol social pentru cei din mediul privat şi cea mai mare păcăleală pentru bugetari. Aşa este când astfel de măsuri sunt gândite şi apoi implementate de oameni care în viaţa lor nu au lucrat o zi în mediul privat, fie ca angajat, fie ca angajator. Această măsura va genera haos pe piaţa muncii, toţi cei 3,7 milioane de angajaţi din mediul privat trebuind să îşi renegocieze contractul, ca să nu înregistreze scăderi de venituri. În privinţa angajatorilor, aceştia vor înregistra costuri suplimentare, toate cele 3,7 milioane de contracte trebuind să fie refăcute. De birocraţie nici nu mai vorbim, asta e ultima problemă. În privinţa bugetarilor, chiar dacă nu au aceeaşi problemă, nu pot să nu remarc păcăleala la care au fost supuşi în ultimul an. De la promisiunea celor de la PSD privind majorarea cu 25% a salariului, am ajuns de fapt la compensare fiscală, la cea mai mare minciună din ultimii 27 de ani” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.