Brexit: un subiect cu multe puncte nevralgice

În ultimele 24 de ore echipajele SMURD au fost solicitate în județul Vâlcea, pentru 10 situaţii de urgenţă
05/10/2017
Tentativă de jaf la Sutești – Tâlharul a lovit o femeie cu pumnii și piciarele!
05/10/2017

Parlamentarii UE au discutat despre Brexit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, la Strasbourg, înaintea unui summit UE-27 de la Bruxelles. Consens general: nu există progrese suficiente pentru a trece la următoarea etapă a negocierilor.

Transcriere

Brexit: un subiect cu atât de multe puncte nevralgice, încât faza a doua a negocierilor rămâne evazivă.

Manfred Weber/EPP: Întrebarea cea mai importantă din acest moment cred că este pe cine trebuie să sun la Londra? Cine vorbește pentru în numele guvernului? Theresa May, Boris Johnson sau David Davis? 

Michel Barnier/EU chief Brexit negociator: Există trei subiecte principale: în primul rând cetățenii – 4,5 milioane de oameni – apoi Irlanda și problema financiară. Aceste trei subiecte merg împreună.

Guy Verhofstadt/ALDE: Să oferim aceleași drepturi cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, așa cum au acum. Și să facem exact același lucru pentru cetățenii britanici care trăiesc pe continent. Mă întreb de ce discutăm încă acest lucru.

Gianni Pittella/S&D: Nu vom accepta să facem diferenţe între cetățeni și solicităm același angajament din partea Londrei.

Matti Maasikas/Council of the EU Presidency: În ceea ce privește Irlanda și situația sa unică, ambele părți sunt, cu siguranță, apropiate din punctul de vedere al principiilor și al susținerii continue a Acordului de la Belfast. Dar acest lucru nu este suficient din punctul de vedere al certitudinii.

Martina Anderson/GUE/NGL:Vom explora modul de acordare a protecției juridice pentru Acordul de la Belfast în acordul de retragere.

Raffaele Fitto/ECR: Trebuie să evităm o barieră fizică între Irlanda și Irlanda de Nord.

Jean-Claude Juncker/European Commission President: Sunt încântat că premierul May și echipa ei recunosc că Marea Britanie are obligații financiare pe care trebuie să le respecte.

Philippe Lamberts/GREENS/EFA: Cum poate spune, pe de o parte, că nu va exista graniță și, pe de altă parte, că va scoate Marea Britanie din uniunea vamală, de pe piața unică și din jurisdicția CEJ? Aceste acţiuni vor crea o graniţă.

Nigel Farage/EFDD: Tot ce pot spune încă o dată este: Mulțumesc lui Dumnezeu că plecăm!

Liderii UE-27 sunt pregătiți să evalueze progresul negocierilor Brexit într-un summit viitor. Aprobarea Parlamentului este necesară pentru orice acord de retragere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.