Comunicat IJJ Vâlcea: Intervenţia pe Vârful lui Roman a fost oportună – printre persoanele salvate s-au aflat şi copii

Locuri de muncă sezoniere la cules de zmeură în Portugalia, prin EURES
04/01/2018
Firma SUREXPORT COMPANIA AGRARIA S.L. din regiunea Huelva, localitatea Almonte, Spania oferă 900 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor
150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania prin intermediul Reţelei EURES
09/01/2018

imagine ARHIVĂ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea aduce precizări cu privire la intervenţia jandarmilor vâlceni din Vârful lui Roman, Horezu, în data de 03 ianuarie 2018

Cu privire la conţinutul unor declaraţii şi păreri enunţate în spaţiul public prin intermediul mass-media de către unele persoane, mai mult sau mai puţin calificate, se impun următoarele precizări:

Intervenţia jandarmilor vâlceni din data de 03 ianuarie 2018, pe Vârful lui Roman pentru salvarea a 28 de turişti blocaţi, s-a desfăşurat în mod legal, efectivele jandarmeriei fiind obligate să intervină în astfel de situaţii în sprijinul populaţiei care a solicitat intervenţia prin nr unic de urgenţă 112.

Există o bază legală care reglementează în mod imperativ intervenţia în urma solicitărilor prin nr unic de urgenţă 112, mai ales în condiţiile în care apelul a fost verificat şi confirmat anterior intervenţiei jandarmilor.

Facem precizarea că în acea zonă stratul de zăpadă era consistent, pe o porţiune de aproximativ 3 km, fiind necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire pentru ca drumul să fie practicabil.

Intervenţia forţelor de ordine a fost oportună şi apreciată de către cei care au solicitat-o, condiţiile în care s-a intervenit confirmând necesitatea acesteia, mai ales că printre persoanele salvate s-au aflat şi copii.

Vă asigurăm pe viitor de disponibilitatea şi profesionalismul Jandarmeriei Vâlcea de a interveni în astfel de situaţii pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN VÂLCEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.