Sisteme de încălzire mai ieftine decât gazul, fabricate în Danemarca

2 miliarde lei, plafonul garanțiilor pentru programul PRIMA CASĂ în 2018
10/01/2018
Există găini care nasc pui vii?
22/01/2018

Creşterea constantă a facturilor la încălzire poate părea arbitrară şi inevitabilă, dar există motive întemeiate pentru acest fenomen. Situaţia actuală, poate părea deprimantă şi fără de scăpare, din fericire însă nu este aşa. AMASS, companie dedicată soluţiilor de incalziremai ieftine decât gazul aduce de câţiva ani, din Danemarca sistemul de încălzire electrică în pardoseală. Această tehnologie are la baza necesitatea şi dorinţa danezilor de a avea un sistem termic eficient şi elegant, care să nu le afecteze negativ buzunarul şi sănătatea dar şi mult mai sănătos pentru corpul uman.

Motivele menţionate anterior sunt simple. Majoritatea sistemelor tradiţionale folosesc resurse precum gazele naturale, petrolul, cărbunele sau lemnul, care sunt nesustenabile şi epuizabile. Aceasta înseamnă că cu fiecare zi ele sunt mai puţine, iar aceasta raritate se reflectă în preţul lor. O simplă analiza arată că în România în perioada 1996-2006 preţul unităţii de gaz a crescut de 4 ori faţă de preţul unităţii energiei electrice, deşi şi aceasta din urmă a suferit şi ea creşteri de preţ conform politicii de piaţă.

Spre deosebire de aceste tipuri de resurse, electricitatea, folosită de sistemele AMASS, poate fi obţinută din surse care nu se vor termina niciodată, precum radiaţia solară, forţa vântului şi a apelor, sau din energia nucleară. Din acest motiv, preţul electricităţii va rămâne relativ constant şi nu va avea o creştere masivă cauzată de raritatea unei resurse.

Un alt motiv pentru care sistemele AMASS sunt mai ieftine şi mai eficiente decât sistemele tradiţionale este automatizarea. Termostatele AMASS folosesc frecventa pulsatorie a curentului electric şi nu cea continuă, iar funcţiile inteligente cu care sunt dotate le permite să „înveţe” mediul în care să află şi să detecteze anumite evenimente oprind alimentarea atunci când nu este nevoie de ea şi pornind-o doar atât cât este necesar pentru obţinerea gradului maxim de confort termic şi a temperaturii alese de dumneavoastră.

În afară de cele 2 principii de mai sus mai există 2 principii aplicate în sistemele AMASS:

  • eficienta energetică (ele folosesc cu 30% mai puţină putere instalată decât sistemele pe radiatoare ). Astfel se diminuează consumul dar şi investiţia în branşament sau sisteme de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice)
  • inerţia termică (capacitatea unui corp de a acumula căldura şi a o ceda treptat). Vă aduceţi aminte de radiatoarele de fontă mai economice decât cele de oţel ? sau de sobele de la ţară?

Clienţii AMASS Confort Systems obţin, pe durata lunilor de iarnă, pentru o casă izolată termic de 150 mp, un consum mediu lunar de doar 400-450 de lei!

De asemenea, sistemele AMASS beneficiază şi de:

  • durata de viaţa cea mai mare: 80 de ani,
  • cea mai mare garanţie posibilă pentru sistemele termice: 20 de ani
  • costuri minime de instalare şi întreţinere
  • confort termic perfect pentru corpul uman
  • eleganta şi stil
  • pot fi comandate de la distanţă pe telefon

Sistemele AMASS folosesc cabluri încălzitoare care pot fi montate direct în sapă sau dacă aceasta a fost deja turnata şi nu mai poate fi înălţată, se vor utiliza covoraşe încălzitoare ce se pot introduce în adezivul gresiei şi al pardoselei sau sub parchet. Această metodă conferă un plus de eleganta locuinţei dumneavoastră deoarece nu vor exista corpuri de încălzire care să ocupe spaţiu, iar curba termică descrisă de mişcarea aerului cald pe verticală corespunde celei ideale corpului uman.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre sistemele termice de încălzire prin pardoseală, consultaţi specialiştii AMASS prin intermediul site-ului www.amass.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.