Prefecturile și-au actualizat paginile web într-un format unitar

Bărbat bănuit că a vrut să-și omoare fosta iubită, reținut de polițiștii din Milcoiu
06/02/2018
Să ne jucăm de-a Scufița Roșie – Premieră la Teatrul Anton Pann
06/02/2018

Paginile web ale tuturor prefecturilor din România au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni

În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative.
Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile paginilor web ale Instituțiilor Prefectului

Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României – http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.