Sub control judiciar, după ce a produs un accident mortal în Bălcești!

Să ne jucăm de-a Scufița Roșie – Premieră la Teatrul Anton Pann
06/02/2018
Cristian Buican: „Revoluţia fiscală” implementată de PSD-ALDE conduce la tăieri de salarii
06/02/2018

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bălceşti a dispus faţă de Călin Ionuţ măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Testat după producerea tragicului accident, aparatul etilotest a indicat 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procurorii au formulat contestaţie.

Prin ordonanţele din data de 5 februarie 2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 ore, şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Călin Ionuţ cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Totodată, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti arestarea preventivă a inculpatului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bălceşti a dispus faţă de Călin Ionuţ măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Împotriva încheierii, procurorii au formulat contestaţie, urmând a fi soluţionată de Tribunalul Vâlcea.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 4 februarie 2018, în jurul orelor 20.30, în timp ce conducea un autoturism pe raza oraşului Bălceşti, județul Vâlcea, Călin Ionuţ, pe fondul consumului de alcool şi a unei conduite lipsite de prevenţie în timpul conducerii autoturismului, l-a accidentat mortal pe M.I., un tânăr de 35 de ani, care circula în calitate de pieton, în aceeaşi direcţie de mers.

Călin Ionuţ a fost testat cu aparatul etilotest seria ARZE-0103, acesta atestând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării probelor de sânge.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.