Percheziții la Călimănești – Grupare de hackeri destructurată de procurorii DIICOT

Proiectul ”Râmnicul citeşte” a luat startul împreună cu zeci de tineri prezenți la eveniment
13/03/2018
Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Emigraţia, principala problemă a României
15/03/2018
Percheziții în Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Craiova, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri

imagine - ARHIIVĂ

BCCO Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu  procurori ai DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au destructurat un grup infracțional organizat ai cărui membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro. 

Marți, 13 martie 2018, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu, dar și în orașul Călimănești, județul Vâlcea, într-un dosar penal în care sunt vizate 8 persoane cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ofereau fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar 3 dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale.

La aceste activități au participat polițiști din Alba, Sibiu, Vâlcea, sprijiniți de jandarmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.