Tineri voluntari din Franța şi Spania la Secția de Limbi Străine a Bibliotecii Județene ,,Antim Ivireanul”

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Emigraţia, principala problemă a României
15/03/2018
3,59 % - rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în luna decembrie 2020
Situaţia statistică a şomajului din judeţul Vâlcea, la 28 februarie 2018
15/03/2018

Doi tineri voluntari din Franța şi Spania şi-au început stagiul de voluntariat la 1 martie în cadrul proiectului de voluntariat Volunteca Plus, finanțat de comisia Europeană prin programul Erasmus +

Clarisse Petot şi Lautaro Gigli sunt cei doi tineri voluntari ce vor activa în cadrul proiectului în perioada 1 martie – 1 august 2018.

Proiectul este rezultatului unui parteneriat internaţional derulat de către Asociația Youth on the Move din Râmnicu Vâlcea – organizație coordonatoare şi Asociațiile Eurocircle Rhone Alpes din Lyon, Franţa şi TRANS – Malaga din Spania în cooperare cu Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” – Secţia de Carte în Limbi Străine.

Pe parcursul celor cinci luni de stagiu cei doi voluntari vor derula activități de educație non-formală dedicate cu precădere tinerilor care utilizează serviciile Bibliotecii Județene. Se vor organiza ateliere de lucru pe teme legate de participarea tinerilor la viața comunității, cluburi de conversație în limbile spaniolă şi franceză, evenimente de promovare a programului Erasmus + dedicat tinerilor, precum şi de promovare a activităților derulate de Secția de Carte în Limbi străine. Toate aceste iniţiative vor fi realizate cu sprijinul organizaţiei coordonatoare şi a partenerilor din Biblioteca Judeţeană.

Programul de activități al voluntarilor poate fi consultat la Secția de limbi străine a Bibliotecii sau în mediul online, pe paginile organizaţiilor colaboratoare.

Bogdan Serafim Dobre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.