Cozia Rider – ediția 2018

Grădiniţa Lizuca din Râmnicu Vâlcea sărbătorește Ziua Mondială a Apei
22/03/2018
Evenimente dedicate unirii Basarabiei cu România, organizate de Primăria Râmnicu Vâlcea
26/03/2018

În data de 31 martie 2018, Cozia Racing Team dă startul celei de-a doua ediţii Cozia Rider. Sunteţi aşteptaţi dimineaţa, pe strada Calea lui Traian nr. 532 la Hotel Central din Călimăneşti.

Începând cu ora 7.45 va avea loc primirea bagajelor concurenţilor, cu haine de schimb. Se asigură maşină pentru transportul rucsacurilor participanţilor, ce pot conţine: haine de schimb, geci şi căciuli groase, încălţăminte şi orice lucruri necesare la temperaturi scăzute (altitudine 1.572 m).

Tot în incinta hotelului se va face şedinţa tehnică cu informaţii despre traseu.

Cozia Rider se va desfăşura în regim de urcare – MTB din Călimăneşti până la Cabana Cozia (diferenţa de nivel 1286m). Urcarea de 24,4km se va face în ritm de concurs.

Coborârea se va face individual, în afara concursului, pe propria răspundere. Startul tehnic cu cronometrare se va da de la ora 10:00 din fața monumentului Jiblea Veche.

Se pleacă în coloana 7 km (drum asfalt) cu maşina poliţiei, în spatele ei până la intrarea spre drumul ce duce spre vârful Cozia. Se urcă încă 3 km pe drum asfaltat apoi pe drum forestier până la cabana Cozia. Premierea va avea loc la ora 15:00 pe platoul din faţa Cabanei Cozia.

La sosire, fiecare concurent primeşte o medalie de finisher. Primii 5 clasificaţi Open categoriile: masculin şi feminine vor primi: diploma, medalie, diverse produse asigurate de sponsori, Cupa Cozia Rider pentru primul clasificat din fiecare categorie.

Având în vedere condiţiile meteo, traseul va fi curăţat şi verificat în permanenţă de către organizatori, cu sprijinul primăriilor şi drumurilor judeţene.

Vor fi implicate primăriile pe unde trece traseul ( Călimăneşti, Berislăveşti, Sălătrucel), Jandarmeria Montana, Serviciul de Ambulanţă, Poliţia Rutieră, Poliţia Locală, Serviciul Salvamont, Drumuri Judeţene şi zeci de voluntari. Nu sunt puncte de alimentare pe traseu, fiind doar un punct de alimentare cu apă (izvor natural) la km 20.

Cu o experienţă de câţiva ani de când Cozia Racing Team organizează concursuri, deja sunt persoane nelipsite de la toate ediţiile şi în ciuda traseului extrem de dificil, nu abandonează nimeni.

Limita minimă de vârstă este de 18 ani, iar categoriile sunt Open Feminin şi Masculin. Competiţia trebuie privită ca un antrenament de început de sezon într-un cadru pitoresc şi prietenesc.

Este foarte probabil să fie parcurse trei anotimpuri în 4 ore: se poate pleacă pe soare, să se urce cu ploaie, lapoviţă, iar la final este sigur zăpada. La sosire veţi fi aşteptaţi cu o masă caldă consistentă pregătită la ceaun şi băuturi calde.

DATE CHEIE:

  1. Adresă: Str. Calea lui Traian nr 532 la Hotel Central din Călimăneşti.
  2. Plaja orară: 08:00 – 16:00.
  3. Mijloace de transport: maşini personale.
  4. Distanţa competiţie: 24.4 km cu diferenţa de nivel 1286 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.