Ceremonie de înmânare a Medaliilor Aniversare ”Ziua Imnului Naţional” organizată la Râmnicu Vâlcea

Bicaz Kayak Fest 2018 – Eveniment sportiv dedicat comunităţii caiaciste din România
03/05/2018
Multiplex de 5 milioane de euro inaugurat de Cinema City la Râmnicu Vâlcea
10/05/2018

Vineri, 3 august 2018, a avut loc o ceremonie de înmânare a Medaliei Aniversare ”Ziua Imnului Naţional” câtorva sute de personalităţi din Râmnicu Vâlcea care au contribuit, fiecare în felul său, la dezvoltarea şi progresul municipiului.

Au participat foşti şi actuali reprezentanţi ai instituţiilor publice, consilieri locali şi judeţeni şi parlamentari de Vâlcea, Cetăţeni de Onoare, personalităţi din domeniul culturii, sportului, economiei, cultelor, educaţiei, social etc. uniţi de activitatea lor pusă în slujba comunităţii locale.

Vizibil emoţionat, primarul Mircia Gutău, gazda şi iniţiatorul acestui demers simbolic, s-a adresat celor prezenţi: ”Ne aflăm împreună într-un moment aniversar: sunt 100 de ani de la Marea Unire, 170 de ani de la prima intonare într-un cadru oficial a Imnului Naţional şi 630 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului. Această Medalie Aniversară – dedicată unui moment de excepţie din istoria noastră – este felul în care Râmnicul vă mulţumeşte pentru tot ceea ce aţi făcut pentru el. Aţi fost invitaţi aici pentru că aţi ales să lucraţi, după propriile puteri, în slujba acestui Oraş minunat şi a locuitorilor săi. Şi fiecare dintre Dumneavoastră a pus o cărămidă la Cetatea Râmnicului. Tocmai de aceea am creat acest moment de sărbătoare, în cinstea Dumneavoatră. Fără a ţine cont de culoarea politică! Şi fără a fi împărţiţi în «înainte» şi «după» Revoluţia din Decembrie 1989! Semnificaţia Centenarului Marii Unirii trebuie să se regăsească în toate acţiunile noastre din acest an. Iată de ce, astăzi, sărbătorim Comunitatea Locală a Râmnicului ÎMPREUNĂ. Vă mulţumesc şi eu pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru Râmnicu Vâlcea, vă urez să vă bucuraţi de multă sănătate şi putere de muncă pe mai departe şi vă transmit, în numele locuitorilor municipiului, cele mai alese sentimente de respect şi preţuire. La mulţi ani!”

Printre beneficiarii acestei Medalii Aniversare se numără şi membri ai Guvernului şi şefi ai instituţiilor centrale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.