YEN la Teatrul Anton Pann, sâmbătă 26 mai, ora 19.00

Biserica și Armata demonstrează puterea unei Românii unite
24/05/2018
Cristian Buican aduce în dezbatere publică subiectul vânzării terenurilor agricole către străini
24/05/2018

YEN la Teatrul Anton Pann – Ultima reprezentație a acestui spectacol din stagiunea 2017-2018

Până la sfârșit de iunie, de obicei, teatrele își vor încheia stagiunea. Actorii vor intra propriu zis în vacanță, dar totodată ei pregătindu-se pentru o nouă stagiune care, după cum știți, se va deschide în septembrie. Și Teatrul Anton Pann își va încheia stagiunea la sfârșit de iunie cu o premieră. Dar despre acest eveniment vom vorbi cât de curând.

Acum vrem să aducem în atenția iubitorilor de teatru ultima reprezentație a spectacolului “Yen” care va avea loc în această sâmbătă începând cu ora 19.00 la Sala Studio a Teatrului Anton Pann. “Yen”de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman a fost spectacolul din această stagiune cu cele mai multe aprecieri din partea criticii de specialitate.

De la premieră, eveniment care a avut loc în luna martie a anului 2017, “Yen” s-a jucat cu casa închisă, vestea ducându-se repede despre el ca fiind un spectacol de forță. Textul foarte bun și jocul de excepție al actorilor a făcut ca acest spectacol să stea în atenția juriului Premiilor UNITER. Chiar dacă pe ici pe colo mai găsim câteva expresii licențioase, expresii pe care le auzim și în viața de zi cu zi, și unii pudibonzi au părut mai deranjați, “Yen” se înscrie în spectacolele de top ale Teatrului Anton Pann.

Povestea din “Yen” este impresionantă, de o sensibilitate ieșită din comun. Este povestea multor familii dezbinate din a căror cauză au de suferit copiii.

Doi copii, doi frați, Grasu de 16 ani și Bobbie de 13, care trăiesc singuri într-un apartament împreună cu Taliban, câinele lor, neavând prea multe posibilități, cu o stare materială precară, încearcă să supraviețuiască. Singura lor bucurie rămâne un Playstation pe care se joacă și mai urmăresc filme porno. Mama lor confuză din cauza băuturii și imprevizibilă îi vizitează rar și uneori își pierde cunoștința pe gazonul din fața casei. Dar, la ușă bate Jenny și băieții descoperă o lume despre care nu știau nimic. O lume a iubirii ce deschide nenumărate posibilități și pericole.

“Yen” explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur.

Piesa, chiar dacă este scrisă de Anna Jordan, dramaturg englez, se regăsește foarte bine și în acest spațiu al nostru, mai ales acum când mulți dintre părinți își lasă copiii singuri acasă, ei mergând prin străinătate ca să le asigure un trai mai bun. Piesele Annei Jordan s-au bucurat de succes nu doar pe scenele din Marea Britanie, ci și în Statele Unite, Germania, Suedia, Canada, Noua Zeelandă, Turcia.

Pentru această piesă Anna Jordan a primit premiul Bruntwood pentru dramaturgie în 2013. Și iată, din nou aveți ocazia să vedeți această piesă în montarea celor de la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, în ultima reprezentație din această stagiune.

Așadar, sâmbătă 26 mai, începând cu ora 19.00 veniți să o descoperiți pe Yen, pe cei doi frați si pe mama lor, pe Maggie.

Din distribuție fac parte: Grasu- Andrei Cătălin; Bobbie- Andrei Brădean; Jennifer- Andrada Fuscaș; Maggie- Reka Szas, regia Adrian Roman.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.