Eurobarometru 2018: Sprijin record pentru UE

Liberalii vâlceni propun soluții pentru asigurarea asistenței medicale în sud-vestul județului
29/05/2018
SĂRBĂTOAREA CĂPŞUNULUI 2018 la Bunești
29/05/2018

Eurobarometrul din acest an a oferit unui număr de peste 27.000 de europeni șansa de a spune exact ceea ce gândesc. Opiniile lor ajută la crearea unui instantaneu al Europei de astăzi și oferă o privire asupra a ceea ce este necesar în viitor.

Sprijinul pentru Europa este la cel mai înalt nivel din ultimii 35 de ani, întrucât 67% dintre cetățeni consideră că țara lor beneficiază de statutul de membru UE, și pentru prima dată în ultimii 10 ani, cei mai mulți dintre ei consideră că vocea lor contează în Europa.

Antonio Tajani – Președinte al Parlamentului European: “Dacă doriți mai multă democrație – și avem nevoie de mai multă democrație, trebuie să consolidăm Parlamentul European. Apărăm valorile noastre în interiorul și în afara Uniunii Europene.”

În întreaga UE, cetățenii au spus clar ce contează cel mai mult pentru ei, începând cu democrația. Jumătate dintre europeni sunt interesați de alegerile din UE și aproape o treime cunosc data votului de anul viitor. Aproape jumătate dintre persoanele intervievate declară că metoda candidatului principal, care îi face să aibă un cuvânt în alegerea președintelui Comisiei, îi motivează să voteze din nou. Peste 60% dintre cetățeni consideră că acest proces face UE mai transparentă și mai democratică.

Terorismul, șomajul în rândul tinerilor și imigrația se află pe lista priorităților pe care cetățenii doresc ca UE să le abordeze. Prosperitatea economică, lupta împotriva schimbărilor climatice și a drepturilor omului sunt, de asemenea, importante.

Care este cea mai mare provocare pentru UE? Cetățenii acordă o mai mare importanță alegerilor naționale decât alegerilor europene. Chiar dacă votul este privit ca o datorie civică și o modalitate de a aduce schimbări, UE face eforturi pentru a face oamenii să ajungă la urne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.