Reformă agricolă în Uniunea Europeană după 2020 – VIDEO

Prefectul județului Vâlcea, Marin Florian, a dispus prelungirea programului de lucru la Serviciul Pașapoarte
07/08/2018
Tabăra Medievală pentru Copii
08/08/2018

Parlamentul European reformează cadrul agricol la nivel european: Politica agricolă comună. Membrii au planuri ambițioase de reformă: doresc să facă finanțarea mai echitabilă, să acorde mai mult sprijin tinerilor și noilor agricultori și regiunilor în dificultate și să se asigure că fermierii din UE sunt mai bine pregătiți pentru a face față crizelor.

Aproape jumătate din terenurile din Uniunea Europeană sunt folosite pentru agricultură. UE dorește să-și protejeze și să-și promoveze sectorul agricol. Printr-o reformă a politicii agricole comune după anul 2020 în curs de elaborare, Parlamentul solicită o mai mare flexibilitate și o finanțare mai echitabilă.

Scopul este de a face agricultura mai echitabilă la nivelul întregului bloc. Regiunile rurale ar primi mai multă finanțare, iar membrii doresc mai mult sprijin pentru tinerii și noii agricultori.

Herbert Dorfmann / EPP:Trebuie să reflectăm faptul că veniturile din diferite regiuni din Europa sunt diferite. Nu cred că ar fi corect să aducem toţi fermierii din Europa la aceleași venituri“.

Membrii vor să mențină competitivitatea agriculturii în UE, prin urmare, aceștia impulsionează ca PAC să fie finanțată în mod suficient.

Herbert Dorfmann / EPP: “Întrebarea este: ce fel de agricultură vrem să avem în Europa? Personal, consider că în Europa ar trebui să avem ferme familiale, durabile, inovatoare și atractive pentru tineri“.

Deputații europeni doresc ca viitoarea PAC să facă fermele mai durabile din punct de vedere ecologic și să încurajeze inovațiile și practicile agricole inteligente, astfel încât UE să aibă siguranța alimentară și un sector agricol înfloritor în anii următori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.