Bărbat din Vaideeni rătăcit în munții Căpățânii, găsit de jandarmii montani

Localităţile din Vâlcea, afectate de situaţiile de urgenţă produse în perioada 27 iulie – 14 august 2018
16/08/2018
Aflat în timpul liber, un agent din cadrul Poliției Locale Râmnicu Vâlcea a prins un hoț
16/08/2018

Miercuri, 15 august 2018, în jurul orelor 20.30, la compartimentul Monitorizare Misiuni și Evenimente al Inspectoratului de Jandarmi Județean “Tudor Vladimirescu” Gorj, a fost primit un apel telefonic la 112, prin care un bărbat a sesizat faptul că s-a rătăcit în zona Vârfului Nadei, în apropierea unei stâne din munții Căpățânii.

Trei jandarmi montani din Rânca au fost direcționați în zona indicată au ținut permanent legătura telefonic cu solicitantul, care se afla într-o zonă la limita de județe dintre județele Gorj și Vâlcea.

După aproximativ 100 kilometri și căutări pedestre pe teren greu accesibil, pe timp de noapte și la o distanță mare de zona unde persoana a menționat că s-a rătăcit, jandarmii montani l-au identificat joi, 16 august 2018, în jurul orei 06.40. Bărbatul rătăcit era din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea, nu a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportat în localitatea Polovragi pentru a se deplasa spre domiciliu.

Este încă o misiune de căutare a unei persoane încheiată cu succes de către jandarmii montani, care sunt pregătiți să intervină operativ pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate în zone greu accesibile.

Jandarmii recomandă celor care se află în zone montane să aibă un telefon asupra lor, să-și păstreze calmul și să ofere informații exacte privind poziția în care se află.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.