Copiii talentați din Horezu au susținut un spectacol extraordinar la Școala Internațională de Vară 2018

Programul turneului internațional de handbal feminin CUPA VÂLCII – august 2018
16/08/2018
Accident mortal la Orlești – Un copil de 11 ani a murit strivit de mașina răsturnată
17/08/2018

“Am venit de la Horezu, să le transmitem că țara noastră este foarte frumoasă”, a declarat Andreea Monea, un copil foarte talentat, în vârstă de 14 ani, care studiază canto și dansuri populare, la Clubul Copiilor Horezu.

Împreună cu profesorii lor, copiii de la Horezu, un vechi centru cultural, etnografic și monahal, cu tradiție în ceramica populară, care face parte din patrimoniul UNESCO, au susținut un spectacol extraordinar pentru cei peste 50 de studenți, veniți din toate colțurile lumii, la Școala Internațională de Vară 2018, organizată de Academia de Studii Economice din București.

În fiecare vară, de peste 10 ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este Partener Educațional și organizează, în Gradina Valorilor Românești, o serie de activități multiculturale, în cadrul Bucharest Summer University.

La ediția din acest an, studenți din 26 de țări au participat la programul Global Village, o fuziune de tradiții și particularități multietnice, în care fiecare participant și-a prezentat țara, obiceiurile și tradițiile.

Evenimentul din Grădina Valorilor a devenit deja o tradiție, iar tema din acest an – ”Cultural Heritage” a pus accentul pe moștenirea culturală, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

De peste 25 de ani, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României promovează și susține excelența, prin proiecte menite să sprijine educația copiilor cu performanțe excepționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.