La doar 5 ani, Radu Ciocănea a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu

4 străzi modernizate în cartierele limitrofe ale Râmnicului
23/08/2018
COD GALBEN de vreme severă în județul Vâlcea
23/08/2018

Copilul fenomen Radu Ciocănea, a devenit cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de la înființarea acesteia, din 1990.

La doar 5 ani Radu are un coeficient de inteligență de 149 de puncte. Cel mai mare fizician al lumii, Albert Einstein, avea un IQ de 150 de puncte, în timp ce pentru o persoană obișnuită media IQ este 100. La doar 5 ani Radu citește cursiv, este pasionat de geografie, vrea să ajungă cercetător la NASA și să călătorească în întreaga lume.

Radu va primi o bursă de studiu, iar fondurile vor fi folosite exclusiv în scopul dezvoltării performanțelor sale educaționale și în fructificarea potențialului său.

Datorită inteligenței sale ieșite din comun, el a devenit membru al Clubului de Excelență și a fost înscris în programul de burse al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În cadrul Clubului de Excelență vor avea loc evaluări anuale ale abilităților și IQ-ului său, pentru a observa evoluția și dezvoltarea lui Radu de-a lungul timpului. Periodic vor fi organizate ședințe de consiliere vocațională, cu sprijinul specialiștilor din echipa Fundației Dan Voiculescu. De asemenea, părinții săi vor primi consiliere și suport constant.

Programul de ”Burse de studiu” este derulat de către Fundația Dan Voiculescu încă din 1990 și are rolul de a încuraja dezvoltarea oricărui talent în rândul copiilor și al tinerilor supradotați, cât și de a stimula și susține creșterea performanțelor acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.