Spectacol de muzică religioasă și spectacol de dans contemporan la Teatrul Anton Pann

Drept la replică – Cristian Buican trage de urechi Gazeta Vâlceană
24/08/2018
Patru zile între prieteni: TROFEUL HAIDUCILOR la Perișani
24/08/2018

În luna septembrie Teatrul Anton Pan își va deschide o noua stagiune. Chiar dacă au început repetițile la spectacolul ”Ne știm de o sută de ani”, proiect derulat în anul CENTENARULUI de către Teatrul Anton Pann împreună cu Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Tineretului Piatra Neamț și Teatrul de Vest din Reșița, premieră care va avea loc la sfârșitul acestei luni, pe 29 septembrie 2018, la sediul Teatrului Anton Pann sunt programate deja mai multe actiuni. În afara spectacolelor de la sediul sau cele din deplasare, sâmbătă pe 8 septembrie la Sala Mare va avea loc un concert de muzică și poezie religioasă sub îndrumarea lui Cristian Presură.

Pe 18 septembrie 2018 va avea loc un spectacol de dans co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor și Fondul Cultural Național din Ungaria, spectacol pus în scenă de Compagnia Pal Frenak. Compagnie Pal Frenak a revoluționat scena dansului contemporan printr-un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale.

Chiar dacă vom mai vorbi de acest spectacol, trebuie să vă spunem cine este Pal Frenak. Coregraful maghiar-francez Pal Frenak, recunoscut și premiat la nivel internațional, se inspiră adeseori din limbajul semnelor în producțiile sale, o experiență importantă din copilărie, părinții lui fiind surzi.

Producția explorează un festen, o pomană imaginară unde totul e ascuns, dar în același timp vizibil, prezintă o rețea complexă a relaţiilor umane prin condiții trecute sub tăcere, undeva între lumea frenetică și realitatea dură. Coregrafia îmbină stilul de dans inedit al lui Pal Frenak și limbajul semnelor care rezultă un joc al mișcărilor lineare și spirale. Din contactul constructiv și deconstructiv al situațiilor cotidiene, din haos se naște o realitate accesibilă, tangibilă.

De mult nu am mai văzut pe scena Teatrului Antron Pan un spectacol coregrafic, așa că… vă invităm să rețineți această dată, de 18 septembrie 2018. Biletele s-au pus deja în vânzare la Casa de bilete a Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.