Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare – Suma Chakrabarti

Întâlnire de lucru cu primarii, viceprimarii, secretarii și personalul de specialitate al UAT-urilor din județul Vâlcea
17/09/2018
În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul ISU General Magheru al Judeţului Vâlcea au fost solicitate pentru 22 situaţii de urgenţă
18/09/2018

Premierul Viorica Dăncilă a discutat astăzi, 17 septembrie 2018, la Palatul Victoria, cu o delegație condusă de președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, despre oportunitatea cooperării viitoare cu această instituție financiară în dezvoltarea și modernizarea rețelei de spitale din România și finanțarea infrastructurii.

La întrevedere au participat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și viceprim-ministrul Viorel Ștefan.

După o trecere în revistă a activității BERD în România, discuțiile au vizat parteneriatul public privat, internaționalizarea companiilor românești, implicarea BERD în structurarea și operaționalizarea viitorului Fond Suveran, precum și perspectivele înființării unei Bănci de Dezvoltare.

Partea română și-a exprimat sprijinul față de implicarea BERD în toate inițiativele de interconectare europeană, inclusiv cele care fac obiectul discuțiilor de la Summit-ul Inițiativa celor 3 Mări, care are loc la București.

”Susținem inițiativele Uniunii Europene în principalele dosare care vizează activitatea BERD și din perspectiva apropiată a asumării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Oficialii români au apreciat totodată eforturile BERD din ultimii ani pentru realizarea interconectărilor energetice dintre UE/România și Republica Moldova, precum și sprijinul acordat autorităților financiar-bancare moldovene, în restructurarea sistemului bancar. ”În acest sens, vom susține în continuare eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat, la rândul său, ministrul Eugen Teodorovici, în calitatea sa de Guvernator al României la BERD.

*****************

BERD este unul din principalii investitori instituționali din România, concentrându-se pe promovarea stabilității și pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunătățirea infrastructurii prin eficiență și prin implicarea sectorului privat.

BERD a investit până în prezent aproape 8 miliarde de euro în România, în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, Banca a investit peste jumătate de miliard de euro în țară, din care, 93% a fost direcționată către sectorul privat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.