Comuna Lungești și orașele Ocnele Mari și Băile Olănești reciclează!

Acțiune preventivă organizată de IPJ Vâlcea, în cadrul săptămânii Școala Altfel
30/10/2018
Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv
30/10/2018

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Primăria Lungești, Primăria Ocnele Mari și Primăria Băile Olănești organizează, pe 31 octombrie, 2 și 8 noiembrie, campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.

Pe 31 octombrie, în intervalul 10.00 – 14.00 localnicii din Lungești vor preda echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați. Colectarea va continua și pe 2 octombrie în Ocnele Mari (09.00 – 12.00), iar pe 8 octombrie în Băile Olănești (10.00 – 13.00). Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasă.

Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul România Reciclează își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Campania națională „România Reciclează” va ajunge și în Râmnicu Vâlcea, în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iar înscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.