Crimă în Bălcești: Măciuceanu Constantin, cercetat pentru că a omorât un om cu secera

Dat în urmărire națională, un tânăr din Muereasca a fost prins și dus la penitenciar
05/11/2018
Vâlcean mort de beat la volan, depistat în Polovragi
05/11/2018

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 5 noiembrie 2018, punerea în mişcare a acţiunii penale  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor faţă de Măciuceanu Constantin.

Măciuceanu Constantin, aflat în stare de reţinere, urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în după amiaza zilei de 4 noiembrie 2018, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, datorată disputelor asupra locurilor de păşunare cu animalele pe terenurile de pe raza orașului Bălceşti, în jurul orelor 15.30-16.00, după o ceartă şi o dispută în contradictoriu ce a avut loc pe un câmp situat pe raza orașul Bălceşti, în punctul „Pomii Şcolii”, Măciuceanu Constantin a exercitat acte de violenţă asupra victimei P.A. folosind un obiect tăietor-înţepător, posibil seceră, cauzându-i acestuia din urmă leziuni în zona femurală a piciorului stâng – coapsa stângă, lezuni care în cele din urmă au condus la deces.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.