Marian-Jean Marinescu: Comisia Europeană are nevoie de un lider cu viziune europeană

Un tânăr din Vaideeni a primit 2 ani și 5 luni de închisoare, pentru că a condus fără permis un scuter
09/11/2018
Râmnicu Vâlcea s-a înfrăţit cu Agios Nikolaos
09/11/2018

Marian-Jean Marinescu / Europarlamentar PNL

Candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene şi vârful de lance în campania pentru alegerile europarlamentare este Manfred Weber, actualul preşedinte al grupului PPE în Parlamentului European. Câştigătorul alegerilor desfășurate în cadrul Congresului Partidului Popular European de la Helsinki a fost susținut și de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

Vice-preşedintele grupului PPE în Parlamentul European, parlamentarul european de Dolj, Marian-Jean Marinescu, a declarat: „Când, în 2012, Manfred Weber a fost în Craiova la invitația mea, am înțeles că avem în el un prieten al României. Comisia Europeană are nevoie de un lider cu viziune europeană. Pentru noi este important ca președintele executivului european să fie un prieten al României. L-am susţinut pentru că eu cred că Manfred Weber deţine avantajul de a avea abordarea din Parlamentul European, o abordare strict europeană, pentru că nu a avut şi experienţa unor funcţii executive la nivel naţional. În această perioadă de mari frământări la nivelul UE și la nivel global avem nevoie de o abordare unitară, europeană.”

Eurodeputatul de Dolj Marian-Jean Marinescu a participat alături de Delegaţia Partidului Naţional Liberal în perioada 7-8 noiembrie 2018, la Congresul Partidului Popular European, desfăşurat la Helsinki. Ediția din acest an a Congresului Partidului Popular European a fost foarte importanta pentru alegerile europene din 23-26 mai 2019 și pentru viitorul Uniunii Europene, având pe agendă alegerea candidatului PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, precum și adoptarea rezoluțiilor care vor defini politica europeană a PPE în perioada următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.