În judeţul Vâlcea nu sunt cazuri de pestă porcină africană

Peste 3000 de voluntari au devenit plantatori de fapte bune în 2018
19/11/2018
Râmnicu Vâlcea a participat pe 17 noiembrie în campania ROMÂNIA RECICLEAZĂ
20/11/2018

Instituția Prefectului - Județul Vâlcea

Prefectul județului Vâlcea, Florian Marin, a convocat marți20 noiembrie 2018, la sediul instituției, începând cu ora 10.00, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea, în ședință de lucru ordinară pe tema pestei porcine africane.

În cadrul ședinței au fost prezentate informări de către directorul adjunct al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, Emil Cristian Cumpănăşoiu, de către inspectorul șef adjunct al IPJ Vâlcea, comisar șef Ion Matei și de către reprezentantul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, ing. Cosmin Petrescu.

Informările au vizat prezentarea situaţiei la nivel naţional referitoare la pesta porcină africană, prezentarea acţiunilor comune ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, pentru prevenirea acestei boli, precum şi prezentarea stadiului de realizare al cotei de recoltarea a porcilor mistreţi, potrivit dispoziţiilor legale.

Totodată, a fost abordat şi subiectul scrapiei la ovine, iar reprezentantul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, a precizat faptul că „nu au fost cazuri pe raza judeţului nostru şi nu se poate vorbi de un fenomen la nivel naţional”.

Concluzia şedinţei a fost aceea că, „până la acest moment în judeţul Vâlcea nu sunt  înregistrate cazuri de pestă porcină africană”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.