Ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit cu Christine Roger, director general pentru JAI în cadrul Consiliului Uniunii Europene

Râmnicu Vâlcea: Prins la furat de europubele
04/12/2018
3,59 % - rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în luna decembrie 2020
Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în luna octombrie 2018
05/12/2018

Marți, 4 decembrie 2018, în contextul pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere de lucru cu Christine Roger, director general pentru Justiție și Afaceri Interne în cadrul Secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii au fost discutate cu precădere aspecte de ordin procedural privind gestionarea președinției formațiunii Justiție și Afaceri Interne a Consiliului. În același timp, a fost analizat și stadiul unor dosare legislative și modul de abordare a acestora de către viitoare Președinție a României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul român al justiției a subliniat faptul că România este pregătită să preia gestionarea președinției Consiliului, pornind de la progresele obținute de Președinția austriacă și ținând seama de contextul special reprezentat de alegerile pentru Parlamentul European și retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.